Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Koç: 'Türkiye IŞİD'e haddini bildirmeli'
Haddi bildirilmezse cüretkar adımlara zemin hazırlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 14:44 - 903 Okunma

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç AKP Hükümeti'nin IŞİD'in terör örgütü olduğunu tüm dünyaya ilan etmesi gerektiğini söyledi. Koç, "Türkiye, IŞİD'e haddini bildirmezse yeni cüretkâr adımlara zemin hazırlar" dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sürerken açıklamalarda bulunan Koç, Musul Başkonsolosluğu'na yönelik baskınla ilgili Hükümet'i "basiretsiz" davranmakla suçladı. "IŞİD dört dörtlük bir terör örgütüdür" diyen Koç, örgütün isminde İslam kelimesi yer almasının İslam'a  ve Müslümanlara en büyük hakaret olduğunu savundu:

"IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu ifade etmekten çekinmek terörden dolayı çok ağır bedeller ödemiş Türkiye Cumhuriyeti devletini, dünya kamuoyu önünde zan altında bırakacaktır. Devletimiz, uluslararası hukuka göre Türk vatanının bir parçası sayılan Türkiye Cumhuriyeti Musul Konsolosluğunu işgal etme cüretini göstererek 49 insanımıza 101 gündür eziyet eden bu kanlı terör örgütüne haddini bildirmek zorundadır. Aksi takdirde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin caydırıcılığını sorgulatan bu itibar kaybı asla telafi edilemeyecek, ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden yeni cüretkar adımlara zemin oluşturacaktır."

"Sorumlular ortaya çıksın"

Koç, Hükümet'i baskınla ilgili "basiretsiz" davranmakla suçladı, güvenlik açığı yaşandığını öne sürdü:

"Musul Konsolosluğunun muhatabı olduğu risk ve tehdit, açık istihbarat kaynaklarında bile gün gibi aşikarken, 46 yurttaşımızı ay yıldızlı bayrağımızın altında rehin verdiren basiretsizliğin sebebi mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Konsolosluğumuza 'Tahliye etmeyin' talimatı veren siyasi sorumlu kimdir? Zira bu müessif olay bir tehdit değerlendirmesi hatası sonucu meydana gelmişse bu değerlendirme hatasının cumhuriyet tarihi boyunca bir ilk olduğu bilinmelidir. Yapılan bu hata, AKP Hükümeti'ni IŞİD'in elinde oyuncak yapan, devletimizin itibarını zedeleyerek caydırıcılığını sorgulatan büyük bir güvenlik açığına sebep olmuştur."

Koç, IŞİD'e karşı içerde ve dışarda verilecek mücadelede CHP'nin Hükümet'e her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

"MİT Yasası etkili oldu"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise IŞİD'in konsolosluk baskınıyla 49 kişinin rehin alınmasında MİT Yasası'nda yapılan değişikliğin etkili olduğunu savundu. Yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, MİT Kanunu'nda yapılan değişiklikle, "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu ve hükümlü bulunanlar milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde, Dışişleri Bakanı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı'nın teklifi ve Başbakan'ın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilirler, başka bir ülkede hükümlü ve tutuklu bulunanlar ile takas edilebilirler" hükmünün getirildiğini hatırlattı.

MİT yasasında yapılan değişiklikten yalnızca 2 ay sonra 49 kişinin IŞİD tarafından kaçırıldığına dikkat çeken Tanrıkulu, MİT Yasası'nda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini söyledi:

"Takas hükmünün MİT yasasında durduğu her gün yurttaşlarımız tehdit altındadır. Hüküm hemen ortadan kaldırılmazsa, hükümet, IŞİD tarafından kaçırılan 49 yurttaşımızın kaçırılmasından sorumlu olduğu gibi, bundan sonra ortaya çıkabilecek olası başka trajedilerden de sorumlu olacaktır."

AA

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 14:44 - 903 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım