Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kur'an Mantığı Bu mu?
Siz hangi temel ayrılıktan söz ediyorsunuz?!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2012 10:57 - 1297 Okunma

 

Zeynebiye camiinde kılınan Cuma hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kur’anı kerim yolunun en sarsılmaz yol olduğunu söyleyerek bu öğretilere uyanların hiçbir zaman pişman olmadıklarını söyledi.

Özgündüz: En güzel yolu gösteren Kur’andır. Bu yolda asla sarsılma yoktur. Bu yolda yürüyenler, kat ettikleri mesafeden asla pişmanlı duymazlar.

Bu yol kötülerin, kötülüklerin yolu değildir. Kur’an insanları dinlerine göre değerlendirmiyor. Nasranîlerden bile kimseye kötülüğü olmayan, yararlı ve faydalı işler yapan, ötekine karşı kötülük yapmayı düşünmeyen insan,  Kur’an tarafından övülmüştür.

Beri taraftan sözüm ona Müslüman olan ama ümmetin arasına fitne, fesat sokan, kardeşi kardeşe kırdıranla, işi sadece günlük geçimini çıkarmak olan, faydalı işlerle uğraşan, kimseye zararı olmayan bir Budist’i karşılaştırdığınızda acaba hangisi Cehenneme daha yakındır? Siyonistlere hizmet eden bir takım kalemler, basın yayın organlarının yaptığı gibi.

Ben, Fikren mustazaf olup, yaşadığı topluma yarardan başka zararı olmayan biriyle, sözüm ona İslam’la şereflenen, Peygamber ümmeti olduğunu söylemesine rağmen, onun ümmetine zarar vermekten başka bir uğraşısı olmayan insanı karşılaştırın diyorum diyen Selahattin Özgündüz sözlerini şöyle sürdürdü:

Kur’anın amacı insan üzerindeki eğitimi bakımından diyorum, insanları sömüren, ezen, isdibdata, köleleştirmeye ve kula kulluk etmek için çalışan varsın Müslüman olsun ne anlam ifade eder ki?

Bu Kur’anı getiren peygamber, “komşusu açken tok yatan bizden değildir”  derken din kaydı bile koymamıştır. İnsanlığın asgari geçim şartında müşterek olduğunu söylüyor. Batıda israf edilen gıda, Afrika’yı doyuracak kadardır.

Bu dinin ve bu kitabın amacı insanları, özgür, şerefli ve sadece rabbine karşı kul etmeyi amaçlamıştır.

Bu Kur’an, kendinden çok emin bir şekilde diyor ki “Müjde ver o kullarıma ki, sözü dinlerler ve en güzeline uyarlar” bu ilkeye uyan, doğru yolu bulan insandır. Model insan işte budur. Akıllı insan da budur.

Siyonizm’e ve Kapitalizm’e İnanan Kalmadı

Siyonizme ve kapitalizme inan insan kalmadı. Batıda ve ABD’de halk ayakta kapitalizme nefretini ifade ediyor, Siyonizm’e nefretini ifade ediyor.

Ama Kur’ana inanan ve Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) ümmet olan bir buçuk milyar Müslüman; “Peygamberime laf dokundurtman” diyerek günlerdir ayakta. Neden çünkü bu yüce kitaptan emin, emin olan peygamberinden emin. Onlarla hidayet buluyor, onlarla hayat buluyor. Onların karşısında ayakta duran bir tek ideoloji kalmamıştır.

En eski semavi din olan Yahudiliktir, onu ırkçılığa dönüştüren Siyonizm bu durum karşısında kuduruyor.

Siyonizm görüyor ki, ebeveyni Müslüman olmayan, İsrail’in nüfusu kadar batıda İslam’ı seçen insanlar var.

Kur’an üzerinden akıl yürütmeyi bırakan sözüm ona dinine ve diyanetine inandığımız bir takım aydınlar, son günlerde ümmetin bu dirayetini aşırı görüp, gazını almakla uğraşıyorlar.

İçinde bulunduğumuz bu kritik süreçte, ülkemizdeki bazı sözüm ona dindarlar, insanları ırk, din, mezhep bakımından ayrıştırma gayreti içindeler bunlara ne demeli? Bu Kur’an mantığı mıdır?

Kur’an küffara karşı şiddetli olun diyor

 Kur’an diyor ki; “Kafirlere Karşı Şiddetli, Mü’minlere Karşı Merhametli ve Alçak Gönüllü olun.”  Hal böyleyken dinime küfredene karşı, kimse mütevazı olun diyemez. Düşman sizden şiddetli dirayet görmeli, mütevazılık değil.

Ağzımıza bir şeyler çalarak, sırtımızı sıvazlayarak, susmamızı, boyun eğmemizi bekleme umudu içine girmemeli. Böyle bir ortamda onlara söz söylemekten imtina eden sözde dindar, aydın çıkıp diyor ki efendim Şii-Sünni en temel noktalarda derin ayrılık içerisinde!

Peki, hangi temelde derin ayrılık içerisindeler?

En temel şeyler nedir, Tevhid, Nubuvvet, Mead, Kıbla, Kur’an bunlarda Şii- Sünni bir değil midir? Peki, sen hangi temelde derin ayrılıktan söz ediyorsun? Sen kime hizmet ediyorsun diye soran Selahattin Özgündüz, İran üzerinden Türkiye Caferilerine yönelik yalan yanlış sözler söyleyenlere de sert çıktı.

Bir defa biz İran’ın uzantısı da değiliz, sözcüsü de değiliz. Efendim İran’da Sünnilere baskı var mış? Camileri yok muş. İran’da Sünni Müslümanların her kentte camisi de, medresesi de, fakültesi de var.

Yargılama da bile kendi içtihatlarına göre yargılanıyorlar. Parlamentoda temsilcileri var. Aksine bilgisi olan varsa beri gelsin.

Kaldı ki bu ülkeyi Türk yurdu yapan, İslam yurdu yapan anlayış buranın asli sahipleridir. İthal fikirlerin mümessilleri bu ülkenin sahibi olduğunu mu ima etmeye çalışıyorsun?

İthal olan ne kadar fikir ve anlayış varsa atalım, ben buna hazırım. Ülkemde ki Caferi camilerinin çoğunluğu İran İslam inkılâbından önce yapılmıştır. Metropollerde ise kendi emeğimiz ve kendi paramızla yapmışız. Sen ne demek istiyorsun?

Ben diyorum ki, Şii- Alevi-Sünni ve diğer azınlıklar bu ülke yaşayan ve vatandaşlık görevi yapan herkes bu ülkenin sahibidir. Allah bu güzel ülkemizi, dini, mezhebi, etnik olarak bölen CİA- Mossad ajanlarının şerrinden korusun diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2012 10:57 - 1297 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım