Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov: ABD Tanf Yakınında Militanları Eğitiyor
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Sefadi ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:27 - 552 Okunma
Amerika Birleşik Devletleri’nin tek taraflı olarak Tanf’ı kendi bölgesi ilan ettiğini söyleyen Lavrov, ABD’nin Tanf ve Rukban sığınmacı kamplarının çevresinde militanların eğitilmesi dahil çok tuhaf şeylerin olduğunu belirtti.
 
Ateşkes anlaşmalarının içeriğine dikkat çeken Lavrov, ABD’nin ateşkes anlaşmalarına rağmen militanları eğitmesiyle militanların silahlı faaliyetlere devam etmesini sağlamayı amaçladığını vurguladı.
 
Lavrov, Rukban sığınmacı kampıyla ilgili de çarpıcı bir bilgi paylaştı. Amerika’nın Rukban sığınmacı kampına insani yardımın ulaştırılmasını engellediğini belirtti.
 
Lavrov açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "ABD, çok uzun süre boyunca insani yardım konvoylarının Rukban kampına erişimini engelledi. Bunun için Suriye hükümetinin izin vermediğini öne sürdüler. Bu doğru değil. Suriye hükümetiyle insani kuruluşlar arasında tüm sorunlar çözüldü ancak ABD, insani yardımların kampa ulaştırılması için yeterli güvenlik garantisi vermiyor."
 
Lavrov, Amerika’nın konvoyların kampların sınır kapısına kadar gelmesini, yardımların kamp sakinleri tarafından dağıtılmasını teklif ettiğini belirtti.
 
Amerika’nın teklifini reddettiklerini söyleyen Lavrov sebebini ise şöyle açıkladı; “Doğu Guta ve Doğu Halep’te bu uygulandı. Birçok kampta bu uygulama başarısız oldu, yardımlar militanlar tarafından kontrol altına alındı. Sonra da üç katı fiyatına satılmaya kalkıldı.”
 
Lavrov: ABD, Kürtleri tek taraflı federasyon ilan etmeye teşvik ediyor
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov İtalya’da yayınlanan Panorama dergine konuştu. Lavrov, muhabirin 'Neden herkes Suriye'deki Kürtleri kullanıp bir kenara atıyor?' sorusuna, "Bu soruyu bize değil, koruma vaat ederek ayrılıkçı duyguları körükleyen, Suriye hükümetinin ülkenin büyük bölümünde kontrol sağlamasını engelleyen, Kürtleri tek taraflı olarak 'federasyon' ilan etmeye teşvik eden ve Suriye hükümetinin yetki alanına giren işlevlere sahip silahlı yapılar kurma çalışmaları yapan taraflara sorun" şeklinde cevap verdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2018 09:27 - 552 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım