Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov: Yemen'deki iç savaşa sadece diyalogla son verilebilir
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başta BM olmak üzere uluslararası toplumun Yemenli tarafları şiddetten vazgeçerek müzakere masasına oturmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Lavrov, Rusya'nın Yemen'e yeni insani yardım kargosu göndermeyi planladığını da belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2018 10:21 - 519 Okunma

Etiyopya merkezli The Reporter Ethiopia gazetesine konuşan Lavrov, Yemen'deki askeri, politik ve insani durumu yakından takip ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

Rusya’nın ilk insani yardım konvoyu Yemen’e ulaştı

"Bu ülkede devam eden çatışmalar sonucu çok sayıda ölü ve yaralıların olması, sivil altyapının büyük kısmının yok edilmiş veya devre dışı bırakılmış olmasından dolayı ciddi endişe duyuyoruz. Arap koalisyonun katılımıyla uzun süredir devam eden Yemen'deki iç savaşa sadece diyalog, tüm siyasi güçlerin çıkarlarının karşılıklı olarak dikkate alınması yoluyla son vermenin mümkün olduğu konusunda ısrarcıyız."

Diğer yandan Yemen'de ulusal uyuma geri dönmenin an meselesi olamayacağına hazırlıklı olmak gerektiğini dile getiren Lavrov, "Çatışan tarafların birbirine yöneltecek çok şikayeti birikti, üstelik bu şikayetler her zaman asılsız olmayabiliyor. Bu yüzden Yemen fraksiyonları, bu anlaşmazlıkları aşma yollarını bulma yönünde yapıcı tartışmalara dönmeye hazır değil. Bu, ülkedeki krizin çözümü bağlamında bugünün temel sorununu oluşturuyor. Yine de bu, pes etmek için sebep olmamalı" ifadelerini kullandı.

'MÜZAKERE MASASINA OTURULMALI'

Rusya, Yemen'de kapsamlı diyalogdan yana
Başta BM olmak üzere uluslararası toplumun Yemenli tarafları şiddetten vazgeçerek müzakere masasına oturmaya teşvik etmesi gerektiğini söyleyen Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya olarak bu çalışmalara katkılarımızı sürdürme niyetindeyiz. Yemen iç savaşı başladığı ilk günden itibaren bu konu üzerinde çalışıyoruz, düzenli olarak tüm taraflarla görüşüyoruz. Aynı zamanda acı çeken Yemen halkına insani yardımın sağlanması yönünde pratik adımlar atıyoruz. Şu anda bu ülkeye yeni insani yardım kargosu göndermeyi planlıyoruz."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-03-2018 10:21 - 519 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım