Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov'dan Suriye açıklaması
Suriye'ye İlişkin Konferans Cenevre'de Düzenlenecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 12:06 - 785 Okunma

  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov; Rusya ve ABD arasında Suriye'ye ilişkin düzenlenmesine anlaşılan uluslararası konferansın Cenevre’de olması üzerinde iki ülke arasında ortak bir uzlaşma bulunduğunu belirtti.

Lavrov dün İsveç’te bir araya geldiği Amerikalı meslektaşı John Kerry ile görüşmesi ardından yaptığı ve Rusya Bugün kanalının açıklamasında, konferansa ülke başkanlarının katılması üzerinde yoğunlaşmadığını ifade ederek konferansın Dışişleri Bakanları ve yardımcıları düzeyinde yapılacağını, halihazırdaki en önemli hedefin Suriye hükümeti ve muhalefetin bu inisiyatifi desteklediklerine yönelik ilanları olduğunu belirtti.

Rusyalı bakan Suriye hükümetinin konferans hakkında çıkardığı beyanın genel olarak olumlu olarak niteledi ve muhalefetin konuyla ilgili şimdiye kadar tek sesle bir karşılık vermediğini söyledi.

Lavrov, Amerikalı meslektaşıyla Suriye muhalefetini konferansa katılmak için bir heyet oluşturmaya taşımak için ellerindeki bütün imkanları kullanma zorunluluğunu görüştüğüne işaret etti.

Muhalefetin Desteği Önemlidir

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; Rusya'nın, ‘Suriye muhalefetinin’ önümüzdeki süreç içinde düzenleyeceği toplantılarda Moskova ve Washington arasında Suriye'ye ilişkin sağlanan anlaşmaya destek sağlamasına bel bağladığını söyledi.

Bugün yaptığı açıklamalarda Lavrov; ‘Suriye muhalefetinin’ İstanbul’da toplanacağını ve özellikle Ulusal Koordinasyon Heyeti başta olmak üzere yurtiçi muhalefetin de davet edileceği bir toplantının Madrid’de toplanacaklarının Moskova tarafından bilindiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; bu toplantılara katılanların Rusya ve ABD arasında Cenevre Deklarasyonunun hayata geçirilmesine ilişkin ittifaklarına açık ve net bir şekilde desteklerini ilan etmelerinin önemine dikkat çekti.

Objektif Olmayan Tek Taraflı Bir Karar

Rusya Dışişleri Bakanlığı; Suriye'ye ilişkin karar tasarısının BM Genel Kurulunda tartışılmasında aceleci davranılmasına karşı olduğunu ilan etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yayımladığı ve Rusya Bugün kanalının aktardığı bildiride söz konusu karar tasarısını “objektif olmayan tek taraflı” olarak nitelendirdi.

Bakanlık ABD ve Rusya arasında Suriye'deki krize Cenevre Deklarasyonu doğrultusunda siyasi çözüm bulma üzerinde varılan uzlaşmayı desteklemenin bu süreç içinde en doğru şey olduğuna dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 12:06 - 785 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım