Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lübnan’dan Arap Ülkelerine Çağrı: ABD’ye Siyasi ve Ekonomik Yaptırımlar Uygulayalım
Arap Birliği’nin olağanüstü toplantısında konuşan Lübnan Dışişleri Bakanı Basil, üye ülkelerden Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı, ABD’ye yönelik ekonomik yaptırım uygulama çağrısında bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-12-2017 07:32 - 453 Okunma
Reuterse göre; toplantıda konuşan Lübnan Dışişleri Bakanı, Amerika’nın büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını önlemek için diplomasi, politik ve mali alanlarında tedbirler almaları gerektiğini söyledi.
 
Basil ”tedbirli önlemler almamız gerek. Alacağımız tedbirler önce diplomasi alanında sonra siyasi ve ekonomik yaptırımlarla olması gerekiyor” dedi.
 
Cumartesi, Kahire’de düzenlenen bu toplantıda 20’den fazla Arap birliği üyesi ABD Başkanı’nın bu kararını reddettiler.
 
Toplantıda konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını kınayıp, geçersiz olduğunu söyledi.
 
Ebu Gayt Geçen gece düzenlenen olağanüstü Arap birliği dışişleri bakanlar toplantısında Trump’ın kararı, işgali meşrulaştırdığını söyledi ve Arap Birliği’nin barış sürecini yeniden gözden geçirebileceğini vurguladı.
 
Arap Birliği Genel Sekreteri dünya ülkelerinden büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımamaları talebinde de bulundu.
 
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki; ABD hükümetinin kararını kesin olarak reddetti. Toplantıda Trump’ın bu kararını uluslararası kurallarına aykırı ve Filistin halkına saygısızlık ve hainliktir diyen Maliki, kararın siyasi ve güvenlik açısından büyük etkileri olacağını ve sadece Filistin ile sınırlanmayacağını vurguladı.
 
Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el-safdi; Trump’ın karını kınayarak, bu kararla bölge hiç bir zaman barış yüzü görmeyecek ve Kudüssüz de İsrailliler ve Filistinliler arasında barış olmayacak ifadesini kullandı.
 
Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri; Kudüs konusunun Filistin çatışmasının çözümünde önemli bir konu olduğunu vurguladı ve uluslararası toplumun da bu konuda ahlaki sorumluluğu var dedi. Şükri, bu karar uluslararası kurallara göre aykırı olduğunu ve terörist guruplarını bu karardan faydalanacaklarını belirtti.
 
Öte yandan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi; Trump’ın Kudüs kararı, savaşa kışkırtıcı adımdır ifadesini kullanarak bu durumu normalleştirme ya da ara çözümü yoktur dedi.
 
Rapora göre, Arap Birliği Dışişleri Bakanları BM Güvenlik Konseyi’nden bu kararı kınaması ve iptal etmesi çağrısında bulunacaklarmış
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-12-2017 07:32 - 453 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım