Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Macron iyice azıttı!
Fransız takvimine 'Ermeni Soykırımını Anma Günü'nü ekleyeceğini açıklayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Türkiye'nin tepkisi sert oldu. Macron'un açıklamalarını 'gerçeklere aykırı, siyasi bir yalan' olarak niteleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye açısından kararın hiçbir hükmü olmadığını söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2019 10:17 - 566 Okunma
Fransa'da etkin olan Ermeni lobisine yaranmak için harekete geçen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Nisan'ı Ermeni Soykırım Günü olarak takvimlere eklemeye hazırlanıyor.
 
Fransa Ermeni Organizasyonları Koordinasyon Konseyi'nin senelik yemek davetine katılan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, seçim kampanyasında vaat ettiği gibi Fransız takvimine 'Ermeni Soykırımını Anma Günü'nü ekleyeceğini açıkladı.
 
Macron'un yanı sıra Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, İl Başkanı Valerie Pecresse ve Fransa Ermeni Teşkilatları Koordinasyon Komitesi Eş Başkanları Mourad Papazyan ile Ara Toranian gibi Ermeni lobisinin bilinen isimleri de davette yer aldı. Macron konuşmasında, "Fransa, her şeyden önce tarihe doğru bakmasını bilen bir ülke. Fransa, 1915 olaylarını o dönemde soykırım olarak tanıyan ve uzun bir mücadeleden sonra 2001'de bunu yasayla tanıyan ilk ülkelerden biri oldu. Gelecek haftalarda ise, ülkemizde 24 Nisan'ı Ermeni Soykırımını Anma Günü olarak tanıyacağız" ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşların geçmişle ilgili bütün gerçekleri öğrenmesi ve her türlü inkarcılığa karşı çıkması çağrısında bulunan Macron, bu kararı almadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiğini söyledi. Fransa, 2001 yılında parlamentoda kabul edilen yasayla "Ermeni soykırımı"nı resmen tanımıştı.
 
Fransa'da daha sonra parlamentoda kabul edilen "Ermeni soykırımın reddedilmesini suç sayan" yasa ise ifade ve düşünce özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle Fransa Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmişti.
 
Türkiye'den sert tepki
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü ilanı açıklamasına sert tepki gösterdi.
 
"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı sözde Ermeni Soykırımını Anma Günü olarak ilan eden açıklamasını şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullanan Kalın, şöyle devam etti: "Sözde Ermeni soykırımı iddiaları hiçbir hukuki temeli olmayan, tarihi gerçeklere aykırı, siyasi bir yalandır. Türkiye açısından hiçbir hükmü yoktur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 2005 yılında tarihi gerçeklerin aydınlatılması için yaptığı Ortak Tarih Komisyonu kurulması çağrısından kaçanlar, tarihi olayları manipüle etmeye çalışmaktadırlar." 
 
Geçmişi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül edenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirten Kalın, açıklamasında şunları kaydetti: "Hiç kimse Türkiye'yi işlemediği bir suçtan dolayı itham edemez ve tarihimize leke süremez. Ülkesinde siyasi sorunlar yaşayan Sayın Macron'un günü kurtarma gayretiyle tarihi hadiseleri politik malzeme haline getirmesini kınıyor ve reddediyoruz. Acıları yarıştırmak ve siyasi malzeme konusu yapmak siyasi ve ahlaki bir cürümdür. Türkiye, Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan hadiseleri ortak acı ve adil hafıza yaklaşımıyla aydınlatmak için her türlü iyi niyetli çabaya destek olmaya devam edecektir."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-02-2019 10:17 - 566 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım