Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mazlum Ayağa Kalkmazsa Zalim Diz Çökmez
Kamalak, İslam Barış Gücünü Kuralım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 10:18 - 1254 Okunma

 

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programında konuşan Kamalak, başta Müslüman dünyası ve bütün insanlığın yaşadığı zulüm, haksızlık ve katliamların son bulması için Türkiye'nin öncülüğünde, Milli Görüşün liderliğinde, İslam Birliği temelinde dünyada bir barış halkası oluşturulmasının şart olduğunu söyledi. Kamalak, "birbirlerine karşı mücadele eden ordularımızı bir araya getirip İslam Barış Gücünü kuralım" önerisinde bulundu.İslam orduları birbirine karşı savaşmak için mi?

Kamalak şöyle konuştu:  "Bugün İslam Alemi darma dağınık ve son derece de perişan bir haldedir. 60'ı aşkın her İslam ülkesinin, dışarıdan gelebilecek saldırıları engelleyemeyecek orduları ya birbirlerine, ya da kendi halkına karşı besleniyor. Ne yazık ki uzun yıllar kendi öz milletlerine, birbirlerine karşı savaştıklarını da görüyoruz. İran-Irak savaşında olduğu gibi. İslam ülkelerinin ellerindeki düşmanlarına ait silahlarla, Müslümanlar birbirlerini katlederken, binlerce küresel emperyalizmin kasaları dolmaktadır. Bu böyle gitmez, gitmemelidir. İşte Milli Görüş bunun mücadelesini vermektedir. Bir araya gelelim diye seslenmektedir"

İslam dünyasında elbette bir takım görüş farklılıkları, nesep ayrıcalıkları olmasının normal olduğunu vurgulayan Kamalak, "Alevi'siyle, Sünni'siyle, Caferi'siyle, Şia'sıyla hepimiz Müslümanız. Hepimiz Bir Allah'ın kullarıyız. Rabbimiz birdir, kitabımız birdir, kıblemiz birdir, peygamberimiz birdir. Bu kadar birlik, elbette İslam Aleminin bir olmasını gerektirmektedir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" diye konuştu.

"Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez. Zalimlere diz çöktürmek için, İslam Alemini bir araya getirmeye mecburuz" diyen Kamalak, İslam Birliği'ni kurmanın zor olmadığını, bunu 1997'de Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın  D-8'lerin temellerini attığını, bu temeli yükseltmeyi de bugünkü nesiller olarak bizlerin yapmamız gerektiğine dikkat çekti. Kamalak, 60 küsur İslam ülkesi şu an güçlerini dağıttıkları için, asıl düşmanlarına karşı bir varlık gösteremediğini dile getirerek şöyle konuştu: "Halbuki bu kardeşlerimiz Türkiye'nin öncülüğünde, Milli Görüşün liderliğinde bir araya gelip güçlü bir zincirin sağlam halkalarını oluşturduklarında dünyada bir barış zinciri oluşacaktır. Diyoruz ki dünyada bu barış halkasını oluşturalım.

Sonra da birbirlerine karşı mücadele eden askerlerimizi bir araya getirip İslam Barış Gücünü kuralım. Gerçek çare, istikamete giden yol bu yol değil mi?" Kamalak, "Altı asır boyunca ecdadımız, dedelerimiz İslam alemine öncülük etmiş değil mi? Dün ecdadımız İslam alemine öncülük etmişti, kılavuzluk yapmıştı. Şimdi sıra sizlerdedir" dedi. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 10:18 - 1254 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım