Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mekke'de vahdet buluşması
Buluşmaya 40 ülkenin temsilcileri katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2014 07:19 - 1041 Okunma

Her yıl Geleneksel hale gelen İslam ülkeleri hac organizasyon başkanları buluşması Mekke’de yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonunun daveti üzerine Hac İdare Merkezi Başkanlığında düzenlenen davete 40’ın üzerinde İslam ülkesi katıldı.

İslam ülkelerinin hac organizasyonları hakkında değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke’de böyle bir toplantının yapılmasının önemine dikkat çekerken diğer yandan İslam dünyasında yaşanan hadiselerden dolayı son yıllarda Müslümanların bayramlara hüzünle girdiğinin altını çizdi.

Toplantının amacının bayramlaşma ve tebrikleşme olduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bu toplantının aynı zamanda İslam ülkelerinin hac organizasyonlarının da bir değerlendirme toplantısı olduğunu belirtti.

Toplantıda birlik mesajları veren Başkan Görmez, şöyle konuştu;

Mekke’de kardeşlik buluşması…

Şehirlerin annesi Mekke’de, bu tertemiz topraklarda bayramlaşma için bir araya geldik. Allah’ın ve Resulünün daveti üzerine imanla geldik. Allah bizlere burada kardeşlerimizle birlikte hac yapmayı nasip etti. Kardeşlerimizle birlikte bayramlaşmak için bir araya geldik. Hepinizin, tüm kardeşlerimizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Haccımız mebrur olsun. Aynı zamanda 2014 yılının hac organizasyonunu da burada değerlendirme imkanına kavuştuk.

“Son yıllarda bayramlara kalbimiz hüzünlü giriyor…”

Allah bizlere burada kardeşlerle buluşmayı nasip etti. Ancak kalbimiz hüzünlü. Son yıllarda İslam dünyası olarak bayramlara kalbimiz hüzünlü olarak giriyoruz. Başta Suriye, Irak olmak üzere İslam beldelerinde yaşananlardan dolayı kalbimiz hüzünlü.

Arafat’ta hep birlikte Müslümanların birliği için dualar ettik. Hak ve birlik etrafında toplanmamız için Allah’a Arafat’ta dualar ettik. Allah hacdan sonra yapmamız gerekenleri Kuran’da bizlere anlatıyor. Hacdan sonra Allah’ı daha fazla anmamız gerekiyor. Allah’ın bu çağrısı üzerine burada toplandık ve İslam dünyası olarak bölgesel ve yerel sorunlarımızı burada konuşuyoruz.

“Hac önemli ancak haccın kazanımlarını muhafaza etmek çok daha önemlidir…”

Hac önemli bir ibadettir. Ancak haccın kazanımlarını muhafaza etmek çok daha önemlidir. İslam kardeşliği daha önemlidir. İslam kardeşliğini tesis etmek daha önemlidir. Dünyadaki mazlumların kurtuluşu için çalışmak önemlidir. Siz İslam aleminin başkanlarının davetimize icabet edip buraya gelmesi bizim için son derece önemlidir. Bu gerçek bir tanışmadır. Hepinize teşekkür ediyorum.

40’ın üzerinde İslam ülkesinin katıldığı toplantıda Ürdün, İran, Irak, Suriye ve Filistin temsilcileri de birer konuşma yaptı. Toplantı Kur’an tilavetiyle sona erdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2014 07:19 - 1041 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım