Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mescid-i Aksa Hatibi: İsrail Yumuşak Konuşmalarıyla Ürdün'ü Yatıştırmaya Çalışıyor
Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi; grev çağrısı yaparak, Siyonist Rejim yetkililerini Mescid-i Aksa kapılarını birkaç saat kapalı tuttuktan sonra açmaya zorlamaya davet etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2018 10:02 - 484 Okunma
Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri; işgalci İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatılması, cemaatin Mescid-i Aksa'nın dışında kalan el-İmaul Hazali Meydanında toplanmak zorunda bırakan gereksiz ve boş bir uygulamaydı. İsrailli güçler toplanmanın devam etmesi ve yoğunlaşması ve Mescid-i Aksa'da geçtiğimiz yıl yaşanan kıyamın bir benzerinin yaşanmasından dolayı endişe duyuyorlar ve bu nedenle Mescid-i Aksa'yı kapalı tutma planından vazgeçtiler, ifadelerini kullandı.
 
Sabri ayrıca, Tel-Aviv'in Temmuz 2017'deki kıyamın önemini çok iyi bildiğini ve İsrailli yetkililerin bunun tekrarlanmasını istemedikleri için bu kararlarını yeniden gözden geçirdiklerini belirtti.
 
Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı açıklamalarının devamında, Mescid-i Aksa konusunda yanlışlarla ilgili olarak; sorunlar meydanda çözülür ancak Kudüs'te ve diğer bölgelerde yaşayan Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da bulunmasının hiçbir çözümü yoktur. Arap ve İslam ülkeleri kendi sorunlarıyla meşgul olmakta ve Filistin konusunu unutmaktadır, ifadelerini kullandı.
 
Sabri daha sonra Ürdün ile ilgili olarak; İsrail Umman'ın öfkesini yatıştırmaya çalışıyor ve onu sakinleştirmek için uğraşıyor, yumuşak ve okşayıcı ifadelerle Ürdün'ü ikna etmeye çalışıyor ancak ertesi gün başka türlü konuşuyor. Bu durum yıllardır bu şekilde tekrar ediyor, ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, Ürdün hükumet sözcüsü Cumane Guneymat, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik tahriki edici ve yanlış adımlarını kınadı.
 
Ürdün hükumet sözcüsü ayrıca İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak namaz kılanlara ve görevlilere saldırmasını kınadı.
 
Guneymat daha sonra; bu tür uygulamalar bu mukaddes mekanın saygınlığını aykırıdır ve cemaatin duygularını tahrik etmektedir, bu tür adımlar İsrail'in uluslararası yasalara ve insan haklarına uymadığını göstermektedir. İsrail'in bu adımı Mescid-i Aksa'nın saygınlığının korunması ve namaz kılanlara saygı duyulmasına vurgu yapan uluslararası kanunların tamamını ihlal etmek demektir, ifadelerini kullandı.
 
Guneymat son olarak, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın güvenliğinden ve bu mekana yönelik ihlallerden sorumlu olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa'ya yönelik bu tür uygulamalara en kısa sürede son verilmesini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-07-2018 10:02 - 484 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım