Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
MHP ve CHP Cumhurbaşkanı adayında uzlaştı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-06-2014 12:46 - 928 Okunma

 ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı görüşmeler kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ikinci kez bir araya geldi.

TBMM'de yapılan görüşmede, çatı adayın ismi belirlendi. CHP ve MHP, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde uzlaştı.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Herkesin kabul edebileceği, üzerinde uzlaşabileceği, saygınlığı olan, temizliği, dürüstlüğü olan, bilgisi, birikimi, zarafetiyle herkese örnek olacak bir ismi Sayın Genel Başkan'a sundum. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Bey. Şunu ifade edeyim; demokraside yeni bir olaya tanıklık ediyoruz. Büyük bir uzlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz. Kavgadan uzak, barıştan huzurdan yana bir süreci başlatmak istiyoruz. Sayın Genel Başkan, bu konuda gerçekten büyük bir özveride bulundu. Bizler demokrasinin yolunu açmak istiyoruz. Huzurun yolunu açmak istiyoruz. Bunu sağlamak konusunda da kararlıyız. İrademizi ortaya koyduk. Hepinizin huzurunda Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum."

İHSANOĞLU KİMDİR?
1943 yılında Mısır'ın başkenti Kahire'de doğan Ekmeleddin İhsanoğlu, eğitimini de bu kentte tamamladı.

Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İslam dünyasında bir referans noktası olan El-Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı.

Kahire'de Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmalar yapan İhsanoğlu, Ankara'da doktora diplomasını aldıktan sonra İngiltere'de de çalışmalarda bulundu.

1984'te profesör olan Ekmeleddin İhsanoğlu, 24 yıl boyunca İslam Konferansı Örgütü İslâm Tarih, Sanat Ve Kültür Araştırma Merkezi'nin Genel Direktörlüğü görevini yürüttü.

Tarih, sanat ve kültür ile ilgili çok sayıda konferans, sempozyum ve milletlerarası toplantı düzenleyen İhsanoğlu, geleneksel Türk ve İslam sanatlarının, özellikle hat sanatının gelişmesini destekledi.

1980 yılında İslam Konferansı Teşkilatı, İslam Tarih, Sanat ve Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü, 1997 yılında Milletlerarası Bilim ve Felsefe Tarihi Kurumu (IUHPS/DHS) Başkan Yardımcılığı, 2001 yılında Başkanlığı, 1983-2000 yılları arasında İslam Konferansı Teşkilatı Milletlerarası İslam Kültür Mirasını Koruma Komisyonu Sekreterliği, 1998 yılında 'Londra'da 'Al Furqan Islamic Heritage Foundation'' Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İhsanoğlu, 1989 yılında Türk Bilim Tarihi Kurumu Kurucu Başkanı olarak görev yaptı.

İhsaoğlu, İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü olarak görev yaptığı sırada 14-16 Haziran 2004'te İstanbul'da düzenlenen, sonradan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adını alacak olan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) 31. Dışişleri Bakanları Toplantısında, Genel Sekreterlik için Türkiye'nin adayı olarak gösterilmişti. Malezya ve Bangladeş ile genel sekreterlik için yarışan Prof. Dr. İhsanoğlu, 5 Haziran 2004'te Genel Sekreterliğine seçilmişti. Ekmeleddin İslamoğlu, örgütün seçimle gelen ilk genel sekreteri olmuştu.

İhsanoğlu, bu görevini Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen törenle 30 Aralık 2013'te Suudi Arabistanlı İyad Medeni'ye devretmişti.

Yapılan reformlar çerçevesinde İslam Konferansı Örgütü’nün adı da İslam İşbirliği Teşkilatı olarak değiştirildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-06-2014 12:46 - 928 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım