Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mişel Aun: İsrail gevezeliği önemli değil
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, İsrail rejiminin Lübnan’a yönelik kışkırtıcı açıklamaları için “İsrail gevezeliği önemli değil” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2018 08:55 - 523 Okunma

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, İsrail rejiminin Lübnan’a yönelik kışkırtıcı açıklamaları için “İsrail gevezeliği önemli değil” dedi.

Mısır’a ait “On Live” televizyon kanalına demeç veren Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, İsrail tehditlerine tehditle karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Mişel Aun, “İsrail bizim topraklarımıza duvar inşa etmemelidir. Bu konudaki ihtilaf çözülmelidir. İsrail, kendini ırkçı bir devlete dönüştürdü. Bugünkü çözüm yolları Arap halklarıyla barışa götürmez” dedi.

Lübnan’daki iç bütünlüğü güçlendirerek Suriye savaşının yıkıcı etkilerinin Lübnan’a yansımasına engel olduklarını belirten Mişel Aun, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararıyla ilgili olarak da “Bakarsınız sürpriz bir gelişme olur ve bu gerçekleşmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Mişel Aun, İsrail rejimi ile Lübnan arasında sert tartışmalara neden olan Akdeniz’deki 9. Blok olarak adlandırılan petrol sahasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “İsrail’in kışkırtıcı gevezeliklerinin Lübnan için bir önemi yok; ama eğer bunu uygulama aşamasına geçirirlerse, yeni bir savaş başlar.”

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Blok-9 petrol sahasının kendilerine ait olduğunu ve buraya kimsenin dokunamayacağını söylemişti.

Hizbullah da Lieberman’ın bu tehditkar açıklamasına Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrullah’ın 2011’de yaptığı bir konuşmada geçen “Kim, gelecekte Lübnan’ın denizlerdeki petrol ve gaz tesislerine dokunmaya kalkarsa biz de onların tesislerine dokunuruz. Onların kendisi de Lübnan’ın bunu yapabileceğini çok iyi biliyor” şeklindeki sözlerin yer aldığı bir video ile cevap vermişti.

Karşılıklı tehditler üzerine BM Barışı Koruma Gücü (UNIFIL) gerilimi düşürmeye çalıştı, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’un Danışmanı David Satterfield de Lübnan’a geldi.

El Meyadin televizyonunun haberine göre David Satterfield, Lübnan’a Blok-9 petrol sahasının bölüştürülmesini, buradan çıkacak petrolün 3’te 2’Sinin Lübnan’a, 3’te 1’inin de İsrail’e verilmesini teklif etti. Lübnan ise bu teklifi reddetti.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-02-2018 08:55 - 523 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım