Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Muallim'den Suriye mesajları
Türkiye dış politikasını yeniden gözden geçirmeli
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 12:13 - 959 Okunma


 ŞAM –Suriye Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim; Suriye ve bölgedeki son değişimler ışığında Suriye’nin tutumuna ışık tutan bir basın toplantısı düzenledi.

Muallim basın toplantısında son olarak Uluslararası Güvenlik Konseyinin terör örgütlerine finansı yasaklayan 2071 sayılı kararının geç alınmasına rağmen Suriye’nin bu karardan memnuniyetini ifade ederek bu karara bağlı kalacağını belirtti.

Güvenlik Konseyinin terörle mücadelede toplu olarak görüş birliği sağlamasının Suriye vizyonunun uzun zamandan beri yaptığı çağrıların doğruluğunu kanıtladığına dikkat çeken Muallim; Suriye’nin uzun zamandan beri terörle mücadele, kaynaklarının kurutulması, komşu devletlere ve hatta daha ötesine yayılma tehlikesine karşı koyma gereğine vurgu yaptığının altını çizdi.

Muallim terörle mücadelenin ancak ve ancak sabırla birlikte tüm devletlerin işbirliği ile kapsamlı olarak mümkün olduğuna dikkat çekerken; Güvenlik Konseyi kararının tüm taraflar için bağlayıcı olmasıyla birlikte teröre provokasyon sağlamaya son vermekle birlikte teröristlerin giriş ve hareketlerini kolaylaştırmaya sınır koyulması gereğinin altını çizdi.

Suriye’nin 2170 sayılı kararın hayata geçirilmesiyle birlikte terörle mücadelede bölgesel ve uluslar arası taraflarla tam bir işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan Muallim, fakat bunun Suriye’nin egemenlik ve bağımsızlığına saygı çerçevesinde olmasının mutlak bir gereklilik olduğunun altını çizdi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Muallim; Suriye hükümetinin ‘Amerikalı gazetecinin IŞİD tarafından katledilmesine’ ilişkin tutumu konusunda Muallim; IŞİD ve diğer terör gruplarının Suriye’de insanlık dışı çok sayıda vahşet işlemelerine rağmen ABD ve Batılıların şu ana dek bu vahşetlerin hiç birini kınamadıklarına dikkat çekti. Muallim buna rağmen Suriye’nin Amerikalı gazetecinin yanı sıra masum herhangi bir insanın öldürülmesi ve terör gruplarının Suriye ordusu ve masum sivil halka karşı işledikleri tüm vahşetleri şiddetle kınadığının altını çizdi.

ABD’nin Suriye’de IŞİD mevkilerini hedef alma konusunda Muallim; Suriye’nin izin ve onayı olmaksızın toprakları üzerine yapılacak herhangi bir operasyonun egemenlik ve bağımsızlığına yönelik bir ihlal teşkil edeceğini ve bunun da düşmancıl bir saldırı teşkil edeceğini belirtti.

Muallim tüm komşu ülkelere seslenerek tehlikeyi idrak etmeleriyle birlikte ulusal çıkarlarını korumaları amacıyla terörle mücadelede işbirliğinde olmalarına çağırdı.

Muallim terörle mücadele ve kaynaklarının kurutulmasında ciddi siyasi adımların devletlerin egemenlik ve bağımsızlıklarına saldırılarıyla değil de uluslar arası ortak çabalar ve Suriye hükümetiyle işbirliği ile mümkün olduğunu vurguladı.

Muallim; terörün sınır tanımadığına dikkat çekerek, Türkiye ve halkının çıkarları açısından Türkiye hükümetinin dış politikasını yeniden gözden geçirmesi gereğine vurgu yaptı.

Muallim terörle mücadelede Suriye ile işbirliği isteyenlerin bu konuda dürüst ve ciddi olmasıyla birlikte çifte standartlı politika ve tutumlarından vazgeçmesi gereğinin altını çizdi.

Yurtiçinde ve yurtdışında vahhabi ve tekfiri ideolojinin etkilerini hafifletecek, Suriye’de tekfirci ideolojiyle savaşanlardan hesap soracak herhangi bir çalışmanın güzel bir çalışma olduğuna işaret eden Muallim; fakat terör ve tekfircilik ideolojisi tehlikesinin önünü kesmede bu çalışmaların yine de yeterli olmadığını söyledi.

Basın toplantısında Muallim; terörle mücadele konusunda Suriye ve Rusya arasında tam bir vizyon ve tutum birliğinin bulunduğunu vurguladı.

Suriye hükümetinin sivil toplum kurumları ve halk örgütlerinin işbirliği ile muhtelif bölgelerde bulundukları ulusal uzlaşma çalışmaları ve bu çalışmaların başarılarına dikkat çeken Muallim; bu başarıların terörle mücadelede Suriyeli çabaları birleştirmeye katkı sağladıklarını belirtti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-08-2014 12:13 - 959 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım