Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Muhammed Bin Selman: El Kaide Ve Işid; İhvan Sayesinde Ortaya Çıktı
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Amerika’nın ünlü dergilerinden The Atlantic’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-04-2018 09:22 - 516 Okunma
Mısır ziyaretinde Türkiye, İran ve Katar’ı şeytan üçgeni olarak adlandıran Veliaht Muhammed Bin Selman, bu kez şeytan üçgeni ifadesini  İran, İhvan ve terör örgütleri için kullandı.
 
Artık İslami yaymak için savaşmaya gerek yok diyen Muhammed Bin Selman, İran ve İhvan’ın halifeliği tekrar kurma fikrini aşılamaya çalıştığını belirtti.
 
Röprotajının her bölümünde İran ve İhvan-ı Müslimin hareketine saldıran Muhammed Bin Selman, El Kaide ve IŞİD’in İhvan-ı Müslimin hareketi sayesinde ortaya çıktığını iddia etti.
 
İhvan’ın demokratik yoları kullanarak gölge halifelikler kurmaya çalıştığını iddia eden Bin Selman, El Kaide ve IŞİD’in her türlü yolu kullanarak İslam’ı yaymaya çalıştığını söyleyerek IŞİD ile İhvan-ı Müslimin hareketini aynı göstermeye çalıştı.
 
 “Vahhabilik hakkında bilgimiz yok”
 
Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, The Atlantic dergisine verdiği röportajda Vahhabilikle ilgili de konuştu.
 
“Vahhabilikle ilgili hiçbir bilgimiz yok” diyen  Muhammed Bin Selman, “Suudi Arabistan’da sadece Sünni ve Şii Müslümanlar var, Vahhabilikle ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Vahhabiliği kimse tarif edemez”  ifadelerini kullanarak 1744 yılında Dir’iye’de Muhammed Bin Abdulvahhab ile Veliaht Prensin  büyük dedesi Muhammed Bin Suud arasındaki ahidleşme,  sonrasındaki beraberliği ve birçok tarihi hakikati inkar etme yolunu tercih etti.
 
Veliaht, Katif’teki zulmü örtmeye çalıştı
 
Şii düşüncesiyle hiçbir sorunlarının olmadığını söyleyen Muhammed Bin Selman, Suudi Arabistan’daki Şiilerin sorun yaşamadan normal bir hayat yaşadıklarını iddia etti.
 
Halbuki Suudi Arabistan yönetimi, Yemen sınırında Katif bölgesinde yaşayan Şii Müslümanlara baskıcı bir politika uyguluyor. Tarihi Avamiye kentindeki Şii Müslümanları yurtlarından süren Suud rejimi, son iki yıldır bölge halkı üzerindeki baskısını da her geçen gün artırıyor.
 
Muhammed Bin Selman: İran İnkılabının ideolojisiyle sorunumuz var
 
Her açıklamasında olduğu gibi The Atlantic dergisindeki röportajında da İran’a saldıran Suudi Arabistan Veliahtı Muhammed Bin Selman, Şiilikle bir sorunlarının olmadığını, sorunlarının İran inkılabının ideolojisiyle olduğunu söyledi.
 
Muhammed Bin Selman röportajında, “İran’ın işimize karışmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
 
Muhammed Bin Selman, İran’ın dünyayı yönetmek için geri döneceğine inandığı İmam Mehdi ve Velayet-i Fakihlik düşüncesini dünyaya yaymaya çalıştığını iddia etti.
 
Muhammed Bin Selman, Irak Sadr Harekleti Lideri Mukteda Es Sadr ile Riyad’da yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Şii Müslümanlarla sorunumuz yok, Humeyni Şiiliğiyle sorunumuz var” ifadelerini kullanmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-04-2018 09:22 - 516 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım