Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mursi Almanya Ziyaretinde Uyarıldı
Alman Dışişleri Bakanı: "Yahudi karşıtı söylemler kabul edilemez
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2013 17:37 - 841 Okunma

 Mısır’da kaos sürerken, Devlet Başkanı Muhammed Mursi, Berlin’e önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.

 Mısır’da kaos sürerken Berlin’i ziyaret eden Devlet Başkanı Mursi, demokratikleşme sözü verdi.

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, Berlin ziyaretinde uluslararası kamuoyundan destek aradı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Mursi, Mısır'ın bir hukuk devleti olma yolunda olduğunu belirterek, amaçlarının “askeri ya da teokratik olmayan bir hukuk devleti” olduğunu kaydetti.  Mısır Devlet Başkanı, ülkesinin içişlerine karışılmaması konusunda ise uyarıda bulundu.

Ülkesindeki protesto gösterileri nedeniyle Fransa'ya yapacağı ziyareti iptal eden Mursi, Almanya ziyaretini de yalnızca birkaç saatle sınırladı. Haziran ayından bu yana en kanlı gösterilere sahne olan Mısır'da son bir haftada 50'den fazla kişi olaylarda yaşamını yitirdi.

Berlin temasları sırasında, Mısır'da üç kentte ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının geçici olduğu mesajını veren Devlet Başkanı Mursi, muhalefet gruplarının talep ettiği milli mutabakat hükümetine ise olumlu karşılık vermedi.  Gazetecilerin soruları üzerine Mursi, ülkede istikrarlı bir hükümet bulunduğunu, üç-dört ay içerisinde yeni parlamentonun seçileceğini anımsatarak, yeni hükümetin seçim sonuçlarına göre şekilleneceğini söyledi.

Ülkesindeki protesto gösterileri nedeniyle Fransa'ya yapacağı ziyareti iptal eden, Almanya ziyaretini de yalnızca birkaç saatle sınırlayan Mursi, politikaları konusunda Berlin'e ve Avrupa kamuoylarına güven vermeyi hedefliyor.

Westerwelle'den demokratikleşme uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mursi'nin Berlin temasları öncesinde Alman basınına yaptığı açıklamada, Mısır yönetimine demokratikleşme uyarısı yaptı.

“Son birkaç gün içerisinde Mısır'da çok kötü görüntülere, şiddet ve yıkım görüntülerine tanık olduk” diyen Westerwelle, iktidar ile muhalefet partileri arasında diyalog çağrısını tekrarladı.

Westerwelle, Almanya'nın Mısır'a yönelik yardım programının, demokratik ilerlemeye bağlı olacağının altını çizdi. Mısır Devlet Başkanı Mursi'nin bu göreve seçilmeden önce, 2010 yılında yaptığı Yahudi karşıtı açıklamaları da eleştiren ve bunların “kabul edilemez” olduğunu söyleyen Westerwelle, “Ancak Devlet Başkanı Mursi, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi konusunda çok yapıcı bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.
 Mursi'nin göreve geldiği Haziran ayından bu yana en kanlı gösterilere sahne olan Mısır'da son bir haftada 50'den fazla kişi olaylarda yaşamını yitirdi. Olayların yedinci gününde Tahrir Meydanı'nda iki göstericinin vurularak öldürülmesi, gerilimi daha da artırdı.

Devlet Başkanı Mursi'nin diyalog talebi, son aylardaki anti-demokratik uygulamaları protesto eden bazı muhalif gruplar tarafından geri çevrilmişti. En güçlü muhalefet gruplarından Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) Cuma günü ülke çapında meydanlarda gösteri düzenleme kararı almıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2013 17:37 - 841 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım