Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mursi'nin Çağrısına Muhalefetten Olumsuz Yanıt
Mısır’da gerilim tırmanıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2013 19:04 - 965 Okunma

   Devlet Başkanı Mursi’nin diyalog talebini reddeden muhalefet, Cuma günü ülke çapında gösteri yapacak

Mısır’ın Port Said kentinde onlarca kişinin öldüğü çatışmaların ardından muhalefet liderlerine diyalog çağrısı yapan Devlet Başkanı Muhammed Mursi, olumsuz yanıt aldı.

Mursi’nin politikalarına ve olağanüstü hal kararına tepki gösteren güçlü muhalefet gruplarından Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), Cuma günü ülke çapında meydanlarda gösteri düzenleme kararı aldı. UKC Mısırlıları “Devrimin amaçlarını hayata geçirmek için” gösterilere davet etti.

Gösterilerin beşinci gününde protestocularla güvenlik kuvvetleri arasında başkent Kahire’de de çatışmalar yaşandı. Son 5 günde başkentte gözaltına alınanların sayısının 100’ü geçtiği bildiriliyor.

3 kentte olağanüstü hal

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, Port Said kentinde başlayan ve diğer bazı şehirlere de sıçrayan olayların ardından, üç şehirde bir ay boyunca olağanüstü hal ilan etmişti. Sokağa çıkma yasağına rağmen çatışmaların sürdüğü Süveyş, İsmailiye ve Port Said kentlerinde en az 50 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de gözaltına alındığı bildiriliyor.

Port Said kentinde geçen yıl bir futbol karşılaşmasında çıkan olaylarda 74 kişinin ölümü ile ilgili yargılanan 21 kişi hakkında geçtiğimiz hafta idam kararı verilmesi şiddet olaylarını başlatmıştı. Devlet Başkanı Muhammed Mursi, olayları bastırmak için Süveyş ve Port Said kentlerinde orduyu görevlendirmişti.

Muhalefetten diyalog için koşul

Mursi açıklamasında ayrıca, güvenliğin sağlanması ve sorunların çözümü için siyasi partilere diyalog çağrısında bulunmuştu. Mursi’nin çağrısını geri çeviren muhalefet liderleri, diyalog süreci için önce Anayasa’da demokratik değişikliklerin yapılmasını ve milli mutabakat hükümeti kurulmasını talep etti.

Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi de,” toplu cezalandırma politikası” konusunda uyarıda bulunarak, kan aktığı müddetçe diyaloğu kabul etmeyeceklerini söyledi. Diyalog çağrısının güvencesi olması gerektiğini ifade eden Sabbahi, güvenceler arasında Mursi'nin ülkedeki krize yönelik güvenlik önlemleri değil siyasi çözümler sunması, akan kanın siyasi sorumluluğunu üstlenmesinin yer aldığını kaydetti.

Müslüman Kardeşler’den ise Devlet Başkanı Mursi’ye destek açıklaması geldi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-01-2013 19:04 - 965 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım