Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nato'yu protesto ettiler
Yurt genelinde NATO protestosu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-03-2013 14:27 - 1057 Okunma

  Farklı inanç, siyaset ve gelenekten gelen kurum ve siyasi partilerin oluşturduğu Eylem Birliği Girişimi  Taksim’den Dolmabahçe’ye yürüdü. Emperyalizme ve NATO’ya birleşen kurum ve siyasi partiler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde bir araya gelerek sloganlarla Türkiye’nin savaş üssü haline gelmesini istemediklerini ifade etti.

Kortejlerin en önünde “Üsler kapatılsın, Patriotlar sökülsün!”, “Amerikan sömürgeciliğinin bekçisi 6. filo defol!”, “Emperyalizm ve NATO'ya karşı birleşelim!” ortak pankartları taşındı. “Allah, ekmek, özgürlük!”, “Müslüman zulme boyun eğmez!” gibi sloganlar da atıldı.

Yürüyüş sırasında Alman Konsolosluğu önünde “Katil NATO Ortadoğu’dan defol sloganıyla patriot füzelerine de tepki gösterildi. Dolmabahçe’de platform adına ortak  açıklamayı yapan  Ülkü Gündoğdu, emperyalist güçlerin ve NATO’nun, yıllardır Ortadoğu’yu kan ve ateşe boğarak sömürü, yağma ve talan politikalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

HAYIR ÇIKMAZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yaptığı ziyareti hatırlatan Gündoğdu,. “Esad’ın elini sıkmam diyen bu ülkenin Dışişleri Bakanıyla, Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ile tokalaşmış, halklarımız için tek bir hayırlı sonuç vermesi mümkün olmayan görüşmeler yapılmıştır” diye konuştu.

Başbakanın  20 Ocakta Antep’te Suriyeli mültecilere yaptığı konuşmada; “Suriye’ye fetih yakın!” açıklamasını hatırlatan Gündoğdu, “Bu açıklamayı burada, işçi-emekçilere, halklara yapamıyor. Bunun nedeni, halkın savaş istememesidir” dedi.

Açıklamanın ardından platformun bileşenleri de söz aldı. Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği temsilcisi Altan Açıkdilli, Türkiye tarihinin yağma ve talana karşı verilen mücadelelerle dolu olduğunu söyleyerek, “Bombaların yağdığı değil, insanların kardeşçe yaşayacağı bir dünya için ayağa kalkalım” çağrısı yaptı.

'BÜTÜN HALKLAR, DİLLER VE DİNLER KARDEŞTİR'

Antikapitalist Müslümanlar adına konuşan Sedat Doğan, 1 Mayıs'ta alanlara çıkarak 6. Filo'yu taşlayanlara saldıranların mirasını reddettiklerini hatırlattı, Deniz Gezmişlerin mirasını sürdürenlerle birlikte emperyalizme karşı mücadelede birleştiklerini söyledi. "Çünkü bütün halklar, diller ve dinler kardeştir, ayrılmazdır" diyen Doğan, tüm ezilen halkları mücadeleye destek vermeye çağırdı.

BDP İstanbul İl Örgütü adına konuşan Mehmet Bozdemir, "Emperyalistler ve işbirlikçileri Ortodoğu halklarını, Kürt halkını bölerek bugüne geldi" dedi, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

"Adalete şart koşulmaz, özgürlüğe kimlik sorulmaz, mazlumun anası olmaz" diyen Ekmek ve Adalet temsilcisi, NATO'nun emperyalist müdahalesini ve Patriotları istemediklerini söyledi.

Deniz Gezmişlerin 6. Filo'yu Dolmabahçe'den denize döktüğünü hatırlatan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Tekinsürek, "Emperyalizme karşı ilk taş buradan atıldı. Bizde buradan emperyalistlere sesleniyoruz; Ortadoğu'yu yağmalamanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

‘BİR OLMA ZAMANIDIR’

Emperyalistlerin bölgedeki zenginlikleri gasp etmek için yağma çabası içinde olduğunu vurgulayanEmek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kamil Tekin Sürek de, “NATO da bu emperyalist güçlerin saldırı kuvvetidir. Deniz Gezmişler 6. Filo’yu burada denize döktüler. Onlar 68’de emperyalistlere ilk taşı atanlardı. Bizler de onların mirasçıları ve yoldaşlarıyız” dedi. Sürek, emperyalistlerin Ortadoğu’yu yağmalamasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

ABD’nin Suriye’ye müdahaleyi insan hakları ve demokrasi söylemleriyle gerekçelendirdiğine vurgu yapan ESP temsilcisi Hasan Coşar, “ABD gittiği her yere kan, gözyaşı ve baskı götürüyor” diye konuştu.

"MÜSLÜMANLARIN NAMUSUNU KURTARMAK İÇİN BURADAYIZ"



Platform destekçilerinden yazar İhsan Eliaçık da, Eylem Birlikteliği’nin önemine vurgu yaparak, “Bizler burada bulunan farklı flamaların yan yana durmasından gocunmuyoruz. Burada olanlar daha önce emperyalizme ve NATO’ya karşı tek tek seslerini çıkardı. Ama zamanın sözü bu karşı çıkışı birlikte yapmaktır” diye ifade etti. Emperyalizme ses çıkarmayan İslamcıları da eleştiren Eliaçık, “Biz onların da, Müslümanlığın da namusunu kurtarmak için buradayız” diye devam etti. Eylem diğer katılımcı kurumların selamlama konuşmalarının ardından sona erdi.

Dr. Zeki Kılıçaslan ise "emperyalistlerin en çok korktuğu şey; halktan ve farklı renkten olanların bir araya gelmesidir. Haklılar, korksunlar. Çünkü bu önemli bir adım" diyerek, Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği'nin önemine işaret etti.

TOKAT'TA NATO KARŞITI EYLEM

"EMPERYALİZM ve NATO'ya karşı eylem birliği" bileşenlerinden Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırma Derneği (TOKAD) üyesi olan grup, Tokat'ta Yeraltı Çarşısı üzerinde NATO karşıtı eylem yaptı.  

Eyleme çocukları ile gelen dernek üyeleri ellerinde dövizlerle slogan attı. Basın açıklaması yapanEğitim İlke-Sen Başkanı Doğan Özlük, NATO'nun batı kapitalizminin jandarması olan terörist bir örgüt olduğunu belirtti.

Özlük, NATO'nun sıkışan küresel sermayeye kanallar açmak için var olduğunu belirterek, “İslam ümmetinin yeni bir dünya kurmasına karşı durmak için vardır. 28 Şubat'ın terbiyesinden çıkıp bugün NATO'yu neredeyse hayır hasenat örgütü olarak gören kanaat önderlerinin aksine biz de NATO'nun ne olduğunu çok iyi biliyoruz! Bugün yerel 28 Şubatlarda terbiye edilenler aracılığıyla ümmete küresel bir 28 Şubat yaşatılmak isteniyor. Yüz yılı aşkındır işgal ve katliamlara karşı var olma savaşı veren Ortadoğu halkları yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıyadır” dedi.

SAKARYA'DA NATO KARŞITI PROTESTO

"EMPERYALİZM ve NATO'ya karşı eylem birliği" bileşenlerinden Sakarya Dayanışma Derneği Sakarya'da NATO karşıtı eylem yaptı.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun 391. hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi'nden Muhammed Emin Duman okudu.



Basın açıklamasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye ziyaretine de tepki gösteren Duman, "Son süreçte NATO ve ABD ile ilişkilerini zirveye taşıma gayretinde olan Türkiye, bu günlerde eli kanlı katil John Kerry'yi en güzel şekilde misafir ediyor. 11 günlük Ortadoğu ve Avrupa turuna çıkan John Kerry'nin, Yeni Ortadoğu'nun oluşumu ile ilgili yolunda gitmeyen şeyleri görüşme ve çözüme bağlama noktasında bir nevi "hizaya çekme" işlevi gören bu gezisinde, aslan payını Türkiye'ye ayırdığı görülüyor.

Yeni Ortadoğu'nun inşası için Türkiye'ye bu fotoğrafta daha etkin bir rol verme amacıyla bölgedeki çalışmalarını yürüten John Keryy gibi bir katilin, Türkiye tarafından sıcak ve samimi bir atmosferde karşılanması, AKP Hükümeti'nin sıklıkla dile getirdiği "zalime karşı, mazlumun yanında" şeklindeki dış politika iddiasının ne kadar da yalan ve sahte olduğunun bir göstergesidir.

Bizler Sakarya Adalet Girişimi olarak, son süreçte sıklıkla NATO ve ABD ile aynı fotoğrafta poz vermeyi kendine adet edinen ve Müslüman halkların kaderini konjonktüre feda eden AKP Hükümeti'ni şiddetle kınıyor ve bu konuda ölüm sessizliğine bürünen İslami camia ve STK'ları üzerlerindeki toprağı silkelemeye ve emperyalizme karşı yeni eylemlilikler ortaya koymaya davet ediyoruz" diye konuştu.


EYLEME KATILANLAR

AKA-DER, Antikapitalist Müslümanlar, BDP, Emek ve Adalet Platformu, EMEP, ESP, FHDD, İKP, İştiraki, Kaldıraç, Kudüs-Der, Makbul Adımlar, ÖDAD, Özgür Açılım, Sakarya Dayanışma Derneği, SDP, TOKAD,Türkiye Gerçeği, UİD-DER, Uyanış ve Vahdet

( Etha ,Kızılbayrak ,Evrensel ,Adilmedya.com,Ajanslar )

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-03-2013 14:27 - 1057 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım