Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nereye gidiyoruz? Türkiye'de ilk Müslüman feminist dernek kuruldu
İsimlerinin Mücadele Süresi'nden geldiğini ifade eden Havle, temel amaçlarının Müslüman kadınların feminist harekete dahiliyetini arttırmak olduğunu açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-04-2019 10:36 - 1113 Okunma
Havle Kadın Derneği 2018’in Ekim ayında Müslüman- Feminist bir grubun bir araya gelmesiyle kuruldu.
 
İsimlerinin Mücadele Süresi'nden geldiğini ifade eden Havle, temel amaçlarının Müslüman kadınların feminist harekete dahiliyetini arttırmak olduğunu açıkladı.
 
Havle yetkilileri geçenlerde yapılan bir röportajda şöyle bir açıklama getirdiler:
 
'Havle Kadın Derneği çok yeni bir dernek. 2018 yılının Ekim ayının ortasında kuruldu. Hem kuruluş sürecindeki hem de kuruluş sürecinin sonrasındaki bürokratik süreçler, kurumsallaşmaya yönelik ihtiyaç duyduğumuz adımlar bir süre aktif bir şekilde çalışmalara başlamamızı zorlaştırdı. Şimdi bu süreci atlattık ve önümüzdeki döneme dair stratejilerimizi olgunlaştırmaya çalışıyoruz.
 
Temel amacımız feminist harekete Müslüman kadınların dahiliyetini artırmak. Bu dahiliyetin farklılıkların görünür kılınmasıyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Bu iki boyutta gerçekleşecektir: Birincisi, Müslüman kadınların camilerde yaşanan sıkıntılar, başlarını örtme ya da örtmeme tercihlerine yönelik ayrımcı ifade ve yaklaşımlar gibi özgün problemlerinin ele alınması. İkincisi ise Türkiye’deki tüm kadınların mustarip olduğu erken yaşta ve zorla evlilikler gibi problemlerin beslendiği İslami olduğu iddia edilen zeminlerin sarsılmasına yönelik çalışmalar. Tüm bu çalışmaların bizim feminist hareket içerisindeki özgün konumumuzu ifade ettiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda da feminist harekete bu yolla katkı sağlayacağımızı, var olan derin ve köklü feminist tecrübeyle de yollarımızı kesiştirmek, dayanışma ile hep birlikte büyümek istiyoruz.'
 
‘Dünya’nın para babaları feminist hareketlerin arkasında’
 
İslami camianın aile vb. konularda en tanınmış isimlerinden olan Psikolog Mücahit Gültekin, daha önce Müslüman feminist gruplara tepki göstererek ‘Acaba neden dünyanın en önemli finans kuruluşlarının, kapitalist para babalarının kendilerine bu denli açık destek verdiğini sorgulamıyorlar?’ demişti. Gültekin, kadınların İslam’daki haklarının ayrı bir başlıkta ele alınması gerektiğini, İslam’ın kendisine savaş açmış ve kadın üzerinden rant sağlayama çalışan kapitalist odakların ürettiği ‘feminizm’ ile bu konunun incelenmesinin yanlışlığına vurgu yapmıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-04-2019 10:36 - 1113 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım