Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
NSU davasında yeni belgeler
13 yıl önce biliniyordu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-06-2013 08:59 - 703 Okunma

 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi terör hücresi NSU üyelerinin ve destekçilerinin yargılanmasına Münih'te devam ediliyor.
Sanık Carsten S.'nin itirafları ile dava süreci yeni bir aşamaya gelirken, Saksonya eyaletinde ortaya çıkan yeni belgeler, NSU hücresinin geçmişine ilişkin yeni bilgilerin ortaya çıkabileceği beklentilerini artırdı.



Saksonya eyaletinde iç istihbarattan sorumlu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Gordian Meyewr-Plath, henüz arşiv kaydı altına alınmamış, NSU ile ilişkili yeni belgeler bulunduğunu doğruladı. Belgelerden birinin geçmişte yapılan ancak başarısız olan gizli dinleme operasyonuna ait olduğu, diğer iki belgenin de gruba destek vermiş olabilecek isimler hakkında olduğu kaydedildi. Belgeler hakkında, Federal Meclis ve eyalet meclisindeki soruşturma komitelerinin de bilgilendirildiği ifade edildi.

'13 yıl önce biliniyordu'

Alman birinci kanalı ARD geçen ay yayınladığı özel haberde, Saksonya eyaletinin Anayasayı Koruma Teşkilatı'na ait bulunan yeni bir belgede, istihbarat birimlerinin bundan 13 yıl önce, Neonazi grubun faaliyetlerinin bir "terör grubunu" andırdığını ve çok ciddi suç eylemlerine girişebileceğini tespit ettiğini öne sürmüştü.
8 Nisan 2000 tarihli çok gizli belgede, 3 kişilik NSU grubunun ve destekçilerinin isimleri sıralanırken, ARD'nin haberinde eyaletin o dönemdeki İçişleri Bakanı Klaus Hardraht ve diğer yetkililerden, şüpheliler hakkında gizli telefon dinlemesi ve izleme yapılmasının talep edildiği kaydediliyor.

Daha önce NSU ile ilgili bazı bilgileri sakladığı iddiaları ile gündeme gelen Saksonya eyaleti Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bir önceki Başkanı Reinhard Boos, geçen yıl Temmuz ayında istifa etmişti.

Karanlık noktalar

Türk göçmenleri hedef alan ve yıllarca failleri bulunamayan cinayetlerin arkasında Neonazilerin olduğu, 2011 yılı Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Kamuoyu, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin adını da ilk kez 2011 yılında öğrendi.



NSU üyelerinden Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un bir banka soygununu sonrasında, polis tarafından yakalanmak üzereyken kiraladıkları karavanda intihar etmeleri ve NSU hücresinin diğer üyesi Beate Zschäpe’nin kaldıkları evi ateşe vermesinin ardından olaylar aydınlatılabilmişti. Cinayetlerde kullanılan Ceska marka silah, bu evin enkazında bulunmuştu.

Halen tutuklu yargılanmakta olan 1 numaralı sanık Beate Zschäpe “susma hakkını” kullandığı için cinayetlere ve grubun karanlık bağlantılarına ilişkin birçok soru işareti yanıt bekliyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-06-2013 08:59 - 703 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım