Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nusra muhasarasına Kürt seferberliği
Yarım milyon Kürt muhasara altında
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2013 09:40 - 922 Okunma

  Suriye’li muhalif savaşçıların rehinleri kitlesel öldürmeleri onların Suriye’de süren iç savaşta kullandıkları ana taktik yönteme dönüşüyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Yönetim Üyesi Enes Ayrut, sivillerin kitlesel öldürülmesinin şimdiki rejim ile ‘korku dengesi’nin kurulmasını amaçladığını ifade etti. Gerçi Beşar Esad’ın rejimi bir kez bile rehin almakla suçlanmadı.

Son günlerde en korkunç haberler Suriye’nin kuzeydoğusundan, Kürt bölgelerinden geliyor. Orada 450’ye yakın rehin öldürüldü. Yaklaşık 120’si çocuk, kalanı kadınlar ile yaşlılar. Militanlarla aktif şekilde savaşan gönüllü askerlerin ailelerinin üyeleri rehin alındılar. Haleb’in kuzeyinde terör grupları Kürt semtlerinin etrafını aldı. Yaklaşık milyon kişi muhasara altında bulunuyor. Suriyeli Kürtlerin ana partisi olan Demokratik Birlik Partisi bu nedenle genel seferberlik ilan etti. Yüzlerce kişi zorunlu askeri eğitim görüp kontrol noktaları ve sınır kapılarına gönderiliyor.

Savaşçıların böyle gösterişçi şiddet kullanmalarının nedeni nedir? Rusya Stratejik Değerlendirmeler ve Araştırmalar Enstitüsü Sergey Demidenko, savaşçıların mantığını anlamak zor olduğunu kaydediyor. Uzman şunu söyledi: ‘Kadınlarla çocukları öldürmeleri, sivilleri rehin almalarının sebebi bu yöntemle Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmeyi düşünmeleri değil. Aslında hiç bir yerde hiç bir zaman başka yöntemleri kullanmadıkları için bunu yapıyorlar. Hem Cezayir’de, hem de Irak ve Libya’da aynı şey yapıyorlardı. Bu hareketlerle kendi toplumsal tabanını yıkıyor, ama bunları hiç düşünmüyorlar’.

Dün Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, muhalif savaşçılarla siyasi diyaloğun olmadığı ve olamıyacağını da açıklayıp teröristlere ‘demir bir yumruk’ indirmeye çağırdı. Esad birkaç ay içerisinde savaşçıların yok edilmiş olabileceğini ifade etti.

Gerçekten hükümet ordusu şu an üst üste zafer kazanıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-08-2013 09:40 - 922 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım