Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Okul sütünden zehirlendiler!
Tarım Bakanlığı 776 öğrencinin rahatsızlandığını açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2012 16:47 - 1529 Okunma

Birçok ilde çok sayıda öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında okullarda bugün dağıtımına başlanan sütten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Diyarbakır:
Diyarbakır'da ilköğretim okullarında 5'inci sınıfa kadar öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı.

Hürriyet İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, kusma ve ağrı şikayeti başladı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 50 kadar öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı.

Sivas:
Sivas'ta da okullarda dağıtılan sütten rahatsızlanan çok sayıda öğrenci hastanelere kaldırıldı. Kent merkezindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ve 75'inci Yıl İlköğretim Okulu ile İmranlı İlçesi'ndeki bazı okullarda dağıtılan sütten içen öğrencilerden fenalaşanlar oldu. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda öğrenci, tedaviye alındı.

Edirne:
Edirne'de de Yusuf Hoca İlköğretim Okulu'nda, dağıtılan sütlerden içen 30 öğrenci karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler ambulansla Edirne Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlandıklarını anlatan çocuklar, "Sabah süt verdiler, biz onları içtikten sonra midemiz bulandı, bazı arkadaşlarımız kustu" dedi.

Hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu belirtilen sütler incelemeye alındı. Öğrencilerin içtiği süt kutularının üzerinde son kullanma tarihinin Ağustos ayı olduğu öğrenildi.

Antalya:
Antalya'daki Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 50 öğrenci de, dağıtılan sütten zehirlendi. Zehirlenme şüphesiyle ilköğretim 1'nci sınıf öğrencisi olan 50 çocuk ambulanslar ve okul servisleriyle çevredeki hastanelere götürüldü.

Okulda dağıtılan sütlerin yöredeki bir firmadan alındığı belirtildi.

Kırıkkale:
Kırıkkale'de ise Dede Korkut İlköğretim Okulu'nda ücretsiz dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci ile Keskin İlçesi'nde okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrenci kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Hastanede serum takılan öğrencilerin tahlilleri yapılırken, müşahade altında tutuldukları belirtildi.

Konya:
Konya'da sütlerden zehirlendiği şüphesiyle 89'u TOKİ Mustafa Çetin İlköğretim Okulu, 11'i İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu olmak üzere 100 öğrenci, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Samsun:
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, dağıtılan sütten içen 8 ilköğretim okulu öğrencisi, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Sakarya:
Sakarya Karapürçek'te de 38 ilköğretim okulu öğrencisi, "Okul Sütü Programı" kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.  

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-05-2012 16:47 - 1529 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım