Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Otuz üç yıllık haykırış
Dünya Kudüs Günü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-07-2013 13:43 - 974 Okunma

İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi, İran halkından, önümüzdeki Cuma günü dünya Kudüs günü gösterilerine coşkulu katılmalarını istedi.
Fars Haber Ajansının bildirdiğine göre İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi dün bu konuda bir bildiri yayınlayarak, Müslüman İran halkından Dünya Kudüs gösterilerine yoğun katılımla rahmetli İmam Humeyni'nin ülküleri ile biatlerini tazelemelerini istedi.

Dünya Kudüs günün ilanının 33. yıl dönümü eşiğinde İslami Tebliğ Organizasyon Konseyi tarafından yapılan bu yazılı açıklamada şöyle denilmiştir: "İran halkından, bir kez daha yeni bir hamaset oluşturarak önümüzdeki Cuma günü tüm İslami İran'da düzenlenecek olan "Dünya Kudüs günü" yürüyüşlerinde yeni bir hamaset yaratarak sahnedeki kendi bilinçli ve örnek gösterilecek varlığı İslam İnkılâbı ülkülerini savunmaya hazır olduğunu tüm sulta güçlerine göstermelidir."

İran İslam Cumhuriyeti kurucusu Rahmetli İmam Humeyni, bölgesel ve uluslar arası ebatta Filistin meselesini canlı tutmak ve Filistin halkının mazlumiyetini tüm dünyaya göstermek amacıyla mübarek ramazan ayının son Cumasını "Dünya Kudüs Günü" olarak adlandırmış ve tüm müslüman halklardan bu günde gösteri ve yürüyüş düzenleyerek Siyonizm ve müstekbirliğe olan itirazlarını haykırmalarını istemişti.


İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu Ayetullah Humeyni, Kudüs'ün işgalden kurtarılması ve Filistin davasının desteklenmesi amacıyla Ramazan ayının son Cumasını ''Dünya Kudüs Günü'' ilan etmişti.

Dünya Kudüs Günü'nde İslam ülkeleri ve Müslümanların yaşadıkları 70'e kadar ülkede İsrail karşıtı protesto gösterileri yapıldığı belirtildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-07-2013 13:43 - 974 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım