Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: Samimiyetinizi pratikte gösterin
Vali ve Müftü'yü görevden alın
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2013 19:03 - 835 Okunma

 İstanbul- Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan Cuma namazında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Iğdır'daki rapor skandalında tüm işin müftünün üzerine yıkılmasını eleştirerek "Tüm iş müftünün üzerine yıkıldı da, peki Iğdır Valimizin böyle bir raporun altına imza atması anlamlı değil mi?" dedi.

 Özgündüz, Iğdır Müftüsü'nün Caferiler hakkında hazırladığı rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunudu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açıklamasını iyi ama pasif bir adım. Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Iğdır Müftüsü ile ilgili soruşturma başlatmış ve müfettiş göndermiştir. Bu, iyi ama pasif bir adımdır. Çünkü müftü zaten kendisi "Dedim ama, sadece belli bölümlerine söylüyorsunuz" diyerek itiraf etmiştir. Tabii ki biz bizi ilgilendiren kısımları söyleyeceğiz; başka ne diyelim? Bence işi uzatmaya gerek yoktu, öncelikle müftünün görevinden çekilmesi gerekirdi. Sonrasında yargılanır mıydı, sorgulanır mıydı, ne yapılacaksa yapılırdı."

Sözlerinin devamında Iğdır'daki rapor skandalında tüm işin mütfünün üzerine yıkılmasını eleştirerek Iğdır Valisi Ahmet Pek'in de sorgulanması gerektiğini vurgulayan Özgündüz, "Tüm iş müftünün üzerine yıkıldı da, peki Iğdır Valimizin böyle bir raporun altına imza atması anlamlı değil mi? Oranın mülki amiri olarak böyle bir rapor önüne geldiğinde kaldırıp yazanın yüzüne çırpacağı yerde neden attı böyle bir imzayı? Sen bir şehrin tamamını kavmi (Kürt) ya da mezhebiyle (Şii) suçluyorsun. Ne yapmaya çalışıyorsun? Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır ve herkes eşittir. Eğer vatandaşlar arasında üst-ast ilişkisi olacaksa bu suçladıkların senin üstün olacaktır, çünkü en azından yobaz değiller. Bu yüzden Sayın Valimizin de böyle bir rapora imza attığı için bir teftişten geçmesi, sorgulanması gerekir. İşi sadece müftü ile geçiştirmek doğru tavır değil." dedi

Hükümet yetkililerinin "Bizim vatandaşlarımızın hepsi başımızdır, gözümüzdür" tarzı ifadelerine de net cevap veren Özgündüz "Göz baş olmasın, eşit vatandaş olsun. Biz kimsenin gözü başı olmak istemiyoruz. Seninle de herkesle de eşit vatandaş. Cici sözleri pratikte, uygulamada görmek istiyoruz. Sözlerde samimiyseniz, al oradaki vali ve müftüyü görelim samimiyetinizi. Bunlar kimden cesaret alıyor? Bir başkaları bazı kesimlere dokunduğunda anında görevden alınmak bir yana kodese tıkılır. Neden bunlar hala görevde?" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-10-2013 19:03 - 835 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım