Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den Ayetullah Nemr açıklaması
Türkiye buna engel olabilir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-11-2014 10:29 - 1466 Okunma

 Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Suudi hanedanı tarafından idama mahkum edilen Ayetullah Nemr için konuştu.  Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan Cuma namazında konuşa işaret eden Özgündüz şunları söyledi:

"Suudi Arabistan’da, Suudi nüfusunun yüzde yirmisini teşkil eden Şia toplumunun lideri durumunda olan Ayetullah Nemr’in suçu nedir? Sadece benim cemaatim de bu ülkedeki bütün insanlar gibi birinci sınıf vatandaş olmalıdır, demokratik haklarını teslim edin diyor, onların da dini özgürlüğünü verin, onlar da mescit kurabilsin diyor. Düşünebiliyor musunuz onlar mescit yapamıyorlar, ruhsat verilmiyor, birisi büyük bir ev yapıyor güya, daha sonra mescit haline getiriyorlar. Bunları söyledi diye, eşit vatandaşlık hakkı istiyoruz, bu ülkenin asli unsurlarıyız dedi diye, önce kurşunladılar, ölmedi, o yarasıyla beraber hapishanede aylarca tuttular, yine ölmedi, şimdi Suudi mahkemesi idamına hükmetmiştir. Bu hüküm, üst mahkeme, son merci tarafından teyid edilmiş mi edilmemiş mi bilmiyoruz, farklı haberler geliyor.

Umarız ki hem Suudi krallığı böyle cani bir hükmün icrasına, infazına müsaade etmez, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı, Başbakanı, iyi dostlukları da var Suud krallığıyla, bu dostluklarından yararlanarak bir âlimin idam edilmesinin önüne geçerler, vasıta olurlar, biz de kendilerine teşekkür ederiz. Bunu yapmazlar, bunu esirgerlerse, işte o zaman Rabia’daki Esma’nın ölümüne ağlamayı samimi bulmayız, Bangladeş’te Abdulkadir Molla’nın infazına duyulan rahatsızlığı samimi bulmayız. Bu nedenle ölümünü beklemeden, devlet büyüklerimizin gayret göstermelerini bekliyoruz ve bu gayretlerinin etkili olacağını düşünüyoruz." dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-11-2014 10:29 - 1466 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım