Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den Azerbaycan mesajları
Üç önemli öncelik
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2014 10:22 - 1205 Okunma

Karabağ'ın Ermeniler tarafından işgalinden önce Ağdam'da okunan son ezan Azerbaycan, topraklarımızdan vazgeçmediğimizin göstergesi olarak Zeynebiye Camii'nde okundu.

21 Şubat Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'nde buluşan binlerce kişi Hocalı başta olmak üzere Azerbaycan'ın şehitlerini rahmetle andı. Cuma hutbesinin ikinci bölümünde çeşitli konulara deyinen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz şunları söyledi:
 
Bugün Ağdam'da işgalden önce okunan Gazi Ezan'ı dinledik. Ona son ezan demek istemiyorum, inşallah işgal sona erince okunacak ilk ezan olacak. Allah bizi bu işgali sona erdirmede pay sahibi etsin. Karabağ'ın işgali yüreğimizde ve onurumuzda bir yaradır. Benim toprağım bir avuç Ermeni'nin işgalinde ise ben başı dik yaşayamam. Bir avuç mu, beş avuç mu? Sayının önemi yok. Benim toprağım işgal altında olamaz!
 
Öteden beri diyoruz: Azerbaycan'daki birincil önceliğimiz işgal altındaki toprağımızı kurtarmaktır. Kim, hangi parti iktidardadır ben onunla ilgilenmiyorum. İşgal sürerken başörtüsü ya da diğer şeyler de ilgilenmiyorum. Namusum ve şerefim varsa öncelikle toprağımı kurtarmak durumundayım. Ondan sonra diğer meselelerimizi konuşuruz.
 
İkinci önceliğimiz ise Azerbaycan'daki demografik yapının korunmasıdır. Yani hiç kimsenin dininin, mezhebinin üzerine devlet gücüyle veya herhangibir oyun, entrika ile gitmemek. Herkes, her Azerbaycan vatandaşı ecdadından devraldığı inancını yaşayabilmeli. Kimse kimseye mezhep veya din empoze etmesin. Şia ise Şia kalsın, kim Sünni ise Sünni kalsın, kim Mesihi ise Mesihi kalsın. Biz Kur'an talebesiyiz kimseye din-mezhep diretmeyiz. Benim ikinci önceliğimiz de budur. Diğer şeyleri mollalar anlatsın, kızlar başlarını örtsün ne yapalım. Bu devlet işi değil.
 
Bu vesile ile bu hafta dünyanın çeşitli yerlerinde, Azerbaycan'ımızda ve ülkemizde bir takım etkinlikler olacak, Zehra Ana'nında himaye ettiği gençlerin organize ettiği programımız İFA Spor Sosyal Tesisleri'nde, pazar günü akşam 19:30'da bir program var. O programa katılıp Karabağ'da yaşananlarla ilgili, Karabağ'daki dertlerimizle ilgili çözümler nedir onlar konuşulacak.
 
Birliğimiz her şeyin üzerinde
 
Bizim dini anlayışımız ve kültürümüz herhangi bir hanımefendiye taarruzu, kendi namusuna yapılmış taarruz gibi algılar. Velev ki o gayrimüslim bile olsa. Çünkü onun namusu bize zimmetlidir. Milletçe kültürümüz budur. Başörtüsüne, ayak örtüsüne bakmadan bir hanımefendi o toplumun namusudur, anasıdır, kızıdır, bacısıdır. Kıyafeti böyle olan bizim bacımızdır, olmayan dövülse de, minibüse alınıp taciz edilse de, başına jopla vurulsa da bizim bacımız değil denilmez. Millet olarak kıyafetine bakarak hüküm vermeyiz.  
 
Siyasilerimizden ricamız birliğimizi bozacak ifadelerden kaçınsınlar. Birbirlerini karalamaları, paklamaları onların işi; o beni ilgilendirmiyor. Çünkü ben hiçbir partinin tarafında değilim. Fakat milletimizin birliğini tehlikeye sokacak Alevi- Sünni, başörtülü-başörtüsüz, laik- anti laik gibi gerginlikleri yaratan bu ülkeye hizmet değil ihanet eder. Bana hiçbir şeyi değil, birliğimi kazanın yeter. Birliğimi bozmayın yeter. "Ben yol yaptım öyleyse sizin birliğinizi bozabilirim." Böyle bir şey olamaz, bu mantığı reddediyorum. Birliğimize dokunmayın. Birliğimizi bozarsanız, sizin yaptığınız da, ecdadımızın yaptığı da, bu vatan da harabeye döner. Bize cehennem olur. Birliğimiz varsa az bulur az yeriz, çok bulur çok yeriz ama huzur içinde yeriz, memleketi de birlikte göğüsleriz bütün dertlerini düşmana karşı da göğsümüzü siper ederiz.

Özgündüz ülke gündemiyle ilgili de birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları söyledi:
 
Birliğimizi bozdunuz mu düşmanı bırakır birbirimizi yeriz. Bunu yapmayın. Bundan büyük ihanet yoktur. Birliğimize dokunmayın. Onu zedeleyecek laflardan uzak durun. Birbirinizi ne kadar aklayıp paklayacaksınız, karalayıp bozacaksınız o sizin meseleniz. Siyasi oyunbazlıklarınız bizi ilgilendirmez. Ama milletin birliği dirliği ile kimse oynamasın.
 
Her zaman dediğim gibi, birliğimiz korunmuşsa kaybedeceğimiz her şeyi kazanır yerine koyarız. Birliğimizi kaybetmişsek kazandığımız her şeyi elden veririz. Birileri gelir elimizden alır. Ve hiçbir şeyin değeri yok, huzurlu değilsin, komşunla birbirine düşmansan, milletinle birbirine düşmansan neyin tadı kalır ki? O nedenle taht, taç sevdasına kimse bu milletin birliğiyle oynamasın. Allah birliğimizi bozmasın. Bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Allah siyasilerimize de akıl, şuur versin, gayret versin. Gelecek seçim milletimize hayırlı olsun. Kim kazanacak, kim kaybedecek onu sandıklarda gidip siz göstereceksiniz. Ama kazanan hiç kimse bizim düşmanımız değil. Milletçe kazanacağız biz. Adam gibi seçim yaparak milletçe kazanacağız biz. Kazancımız o olacak. Ama birliğimizi bozarak seçim kazansanız bile bir şeye yaramaz. Onun bir anlamı yoktur. Kimin riyaset koltuğuna oturacağı çok önemli değil. Allah hayırlı olanı, iyi işler yapacak olanı, milletini düşman gözüyle görmeyenine o koltuğu nasip etsin. Ama o kim olacak? Ona da  millet karar verecek.

Seçim prensibi
 
Bizim siyasetteki prensibimiz kişisel olarak benim, "kim seni ne kadar adam yerine koyuyorsa" sen de ona o kadar saygı göstereceksin. Sen de onu oyunla o kadar adam yerine koyacaksın . Ama seni adam yerine koymamışsa, senin onun peşinde koşturmanı da anlayamıyorum. O konuda kurumlarımızla birlikte hareket etseniz doğru yaparsınız.
 
Allah bize hep doğru şeyler yapmayı, her alanda sporda, ilimde, irfanda, çalışmada, komşulukta ve de siyasette de örnek toplum olma hasletini ihsan etsin inşallah. Bizi yalaka, döndek bir  toplum olarak yaşatmasın. Her hayır işte bizi önde giden, önderlik yapan toplum etsin. Şer işin ve kötülüğün karşısında duran toplum etsin. Allah'ım bizi Hüseyni yaşat, Hüseyni öldür, Hüseyni haşret.  

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2014 10:22 - 1205 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım