Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den tekfircilik uyarısı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2013 16:23 - 1248 Okunma

 Tekfirci anlayışın ortadoğuyu yutarak büyüdüğüne dikkat çeken Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Ehli Sünnet ülemasının da bunlardan beri olduğunu açıklaması gerekiyor dedi. Özgündüz değerlendirmesinde şunları söyledi:

Osmanlıyı yıkmak için İngilizler tarafından kurulan Vahhabiler, yine ellerine silah verilerek Müslümanlara karşı savaştırılıyorlar. Sadece Şiilerle savaşmıyorlar, Afrika’da Şia yoktur ama onların eliyle her gün onlarca insan öldürülmektedir. Halep’te her gün onlarca Sünni öldürülmektedir, Felluce’de, Bakuba’da, Bağdat’ta her gün onlarca Sünni ve Sünni Alimi öldürülmektedir.

Yakın zamanda, Türkiye’mizdeki mütedeyyin okur-yazarlarımızın birçoğunun kitaplarıyla İslam’ı tanıyıp anladıkları Ramazan El-Buti’yi camide terör ettiler. Vahhabi anlayışını kabul etmeyen, benimsemeyen ister Sünni olsun, ister Şii olsun herkes kafirdir. “Medet ya Rasulellah” diyen herkes kâfirdir. Bunların katli de vaciptir bu anlayışa göre.

Buna karşılık Şia içerisinde de, İngiliz ajanları Kum'da bir güruhu yetiştirdiler. Gulat diye camiamız tarafından adlandırılıyor. Onları yetiştiren Ebul Hüda denilen adam, İran'dan sürülürken, başına bir şeyler geldi, tabiri caizse ne olduğunu bilmiyoruz, öyle yok oldu gitti. O'nun naibleri şimdi, kimisi İngiltere'de, kimisi Amerika'da televizyon kurdu, nasıl kurdu, hangi imkânlarla kurdu bilmiyoruz, ama 24 saat yayın yapmakta ve buralardaki uzantıları da, internet üzerinden onları yaymakta.

110 Ciltlik Bihar-ul Envar'dan, birkaç gulatın kattığı hadisi, taklit mercilerimizin kabul etmediği hadisi mesned ederek, Tevella’yı yanlış yorumlayarak durmadan Ömer'e, Osman'a, Ayşe'ye Ebubekir'e sövmekteler. Bizim müçtehitlerimiz, İran İslam İnkılabı Rehberi, bunları lanetledi, haram iş gördüklerini ilan etti.
Bizde Türkiye Caferileri olarak, bunları lanetliyoruz ve bunlardan teberri ediyoruz. Bunlar bizden değildir.

Tevella, Teberra dediğimiz şey Allah Resulu'nu, Ehlibeyt'ini ve dostlarını sevmek Tevella, Onun tarafında durmak Tevella, düşmanını düşmanından teberri etmek, beri olmak, kenar olmak, onun safında durmamak. Bu bir gönül meselesidir. Ama Kuran'ımız, Peygamberimiz ve hatta Nehcül Belağa'nın 206. hutbesi tamamen buna ayrılmıştır ve müçtehitlerimiz, bu topluma lanetçiliği, küfürcülüğü yasaklamıştır. Putperestin putuna dahi sövemezsiniz, önce bir adam olacaksınız. Kimsenin inancına, mukaddesatına sövme hakkınız yok.

Müçtehitlerin fetvası Kuran'ın ayetleri ortadayken ki putperestlerin putuna dahi sövmeyin, Peygamberin hadisleri, Ehlibeyt’in sözleri, müçtehitlerin fetvaları ortadayken bu nerden çıktı? İşte oradan çıktı. O Müslümanların başına bela edilen El Kaideciler'e, El Nusracılar'a, Taliban'a asker toplamaktır bunların görevi.
Bunlar sövecek ki mukaddesata, ümmetin bir kısmını terörize etsinler, motive etsinler, yüreklerine kin doldursunlar ki, onlar da kalkıp cihat adı altında Müslümanların kanına girsin. Bunların görevi, El Kaideciler'e, o Müslüman kanı akıtan, o ashab mezarı deşen, o insan eti yiyenlere asker toplamaktır. Bunlar sövecek ki, birileri tahrik olsun, gidip El Kaide ile beraber Müslüman kanı akıtsın.

Görevleri bu, o yüzden hem kendinize dikkat edin, hem çocuklarınıza, başkalarına sövmek, deşarj olmak belki gençlerinizin işine gelebilir. Bu fitnedir, benim ne dinimin, ne mezhebimin kurallarına uyar. Bu noktada da hepinizi uyarıyorum.  Biz müçtehidimizden, sıradan vatandaşımıza kadar, salavatıyla, tekbiriyle altını imzalıyor dediklerimizin. Ehlisünnet mukaddesatına sövenleri lanetliyor, teberri ediyoruz, onlar bizden değildir diyoruz.
Onlar bizim birilerimizin akrabaları, ama bizden değil diyoruz, biz onları reddediyoruz.
Ehlisünnet Uleması, Vahhabilerden Teberri Etmelidir

Caferi Tayyar'ın mezarını bundan birkaç ay önce yakıp yıkanlar. Hucr İbni Adiyy'nin naaşını mezardan çıkarıp, 1400 senelik naaşın çürümediğini gördükleri halde, tövbe edeceklerine, naaşını namalum yere götürdüler.

Medine-i Münevvere'de, Mekke-i Muazzama'daki İslami bütün eserleri yıktılar, yok ettiler. Ehlibeyt'in mezarlarını bu durumlara düşürdüler. Fatıma'nın mezarı orası, Hasan-ı Müçteba'nın mezarı, yıktılar yok ettiler.
İslam coğrafyasında İslamî bütün eserleri yakıp yıkıyorlar ve bunu Tevhid adına yapıyorlar. Kadın, çocuk, ihtiyar, genç, hasta demeden öldürüyorlar. Bizim dinimizin

Peygamberi bize gayrimüslimlerle savaşırken bir takım kurallar koymuştu, sadece meydanda sizinle savaşanlarla savaşın dediği halde, her gün Müslüman topluluğu üzerine El-Kaideci, Vahabi, İngiliz ajanları bombalar yağdırıyor. Onlar dolar alıyor ve ajan olmanın gereğini yapıyor. Aldıkları dolar da yine kendi dolarımızdır, Amerika doları değil. Mekke'ye bıraktığımız, Hac, Umre paralarıyla, Arabistan çölünde yerden fışkıran kara elmas dediğimiz, petrolün paralarıdır, Amerika parası değil. O aldığı paraya satılmıştır.

Ama benim, hayret ettiğim şey, İslam dünyasının bunun karşısında sükut etmesidir. Ceninlerin, süt emer yavruların öldürülmesinin, hiçbir İslami mezhepte yeri yoktur. Bundan neden teberri edilmez? Bu neden kınanmaz? Kardeş biz bunlardan değiliz neden denilmez? Benim hayretime mucip olan şey bu.
O açıdan da Belediye Başkanımın konuşmalarının altına imzamı atıyorum. Bunlardan utanç duyuyorum dedi, kutluyorum kendisini. İslam uleması, Şia'sıyla, Sünni'siyle, Müslümanları birbirine düşürecek, asıl düşmanı unutturacak, her türlü eylem ve söyleme karşı susarlarsa vebal altında kalırlar, konuşmalılar, teberri etmeliler, kınamalılar, lanetlemeliler ki, Müslümanlar da anlamalılar.

Şia ağzıyla Sünni mukaddesata sövülünce birileri de amin demesin. Hoca demişti, bunlar bizden değil, bunlar fitnecidir, bunlar İslam dünyasına fitne sokanlardır, Şia ağzıyla da sövseler bunlar bizden değildir, bunlar İngiliz uşağıdır.

Sünni uleması da bunu yapacak ki, ümmet, birileri ne zaman şu şirktir, kafirdir diye başladı mı, sen Sünni değilsin, sen bizden değilsin, sen İngiliz'in piyonusun diyebilsin, ümmet bunların avı olmaktan çıkabilsin.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-07-2013 16:23 - 1248 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım