Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den yeni süreçle ilgili çarpıcı mesajlar
Ülkenin,bölgenin ve Ümmetin bölünmemesine kafa yorun, petrole değil!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 06:41 - 1143 Okunma

İSTANBUL- Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Türkiye gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak yeni sürecin hayırlara vesile olmasını diledi.

Özgündüz Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma namazında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Ülkemizin yeni bir başbakanı oldu. Ülkemize, bölgemize, ümmeti Muhamed’e hayırlı olsun. Türkiye İslam ülkeleri arasında önemli bir ülke.  Türkiye’de gönüller güzel olunca, yöneticiler güzel olunca bölgede barış ve huzur oluyor. Yöneticiler bozulunca bölgede bozuluyor, ülkede bozuluyor. Onun için Allah’tan arzumuz, yöneticilerimizin gönlünü salih ve salim etsin. Ümmeti Muhamed’e her kavimden ve mezhepten onların gönüllerine dostluk versin. Amerika’nın pompaladığı düşmanlıktan, bizim yöneticilerimizin yüregini temiz kılsın. Ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı iş yapmaya muvaffak etsin. Barış getirmeye muvaffak etsin. Ülkemize vatandaşlarımıza ayrımcılık yapmadan. Birliği dirliği için çalışmaya muvaffak etsin. Arzumuz bu başka ne diyelim.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin güvenoyu verdiği her hükümet yasal hükümettir. Ne diyebilirsin ki! Sevsen de sevmesen de saygı duymak zorundasın. Allah hayırlı etsin.

Ülkenin, Bölgenin ve Ümmetin Bölünmemesine Kafa Yorun, Petrole Değil!

Bu düşünceyle ki; Irak bölünürse Kerkük bölgesinin Petrolu var ya, biz de İsrail ile beraber yararlarınız, boru hattı geçerse biz de kira almış oluruz gibi bir düşünceyi hiçbir asil insan, asil mümin, asil Türk kabullenmez. Bizim Irak'ın bölünmesindeki kaygımız, ümmetin birliği-dirliğinin bozulacak olmasıdır. Irak ve Suriye bölünürse kaçınılmaz olarak ülkem bölünür, bizim derdimiz budur. Tükenecek olan fosil enerji kaynağı bizim için önemli değildir, bizim derdimiz bu değil. Ümmetin birliği dirliği her şeyden önemlidir.

Yok, işte Şii mantalisinden baktı, mesele bu değil, ben mezhep bağnazlığından baksam dünden razı olurum. Ben yüzde doksan biliyorum ama rahmetli Abdulaziz el Hekim demişti Irak petrolünün yüzde doksan beşi Irak’ın güneyindedir. Yüzde beşi Kerkük tedir. Diğer yüzde doksan beşi Şiilerin’dir. Bunun neyin den gocunayım ki! Ben Şii gözle bakmıyorum, ben ümmetin bölünmemesi, ülkemin bölünmemesi için yapılacak olan hesapların, petrol hesaplarının üstünde bir hesap olduğunu düşünüyorum.

 Ümit ederim ki yöneticilerimiz de bu vakıayı görürler. Ülkemin bölünüp parçalanmaması, milletin birbirinden ayrılmaması, ayrıştırılmaması hususu ülkemiz için petrolden de, altın dan da, elmastan da çok daha önemlidir. Bunun üzerine kafa yormaları gerekir, petrol üzerine değil.

Ayrıştırmayan ve Bölücü Olmayan Her Partiye Eşit Mesafedeyiz

Türkiye Cumhuriyeti yasalarının faaliyet izin verdiği her partiye aynı mesafedeyiz. Kötü parti ise devlet izin vermesin, yasalar izin vermesin. Elbette ki biz bölücülüğü esas alan vatandaşı ötekileştiren anlayışı ret ediyoruz. Saygıda duymuyoruz. Böyle bir anlayışı, fitneye saygı duymuyoruz, tefrikaya saygı duymuyoruz. Görüş başka şey, fitne- tefrika başka şeydir. Bizim açımızdan her zaman dediğimiz şey şudur; milletimizin birliği, toprağımızın bütünlüğü, devletimizin bekaı kırımızı çizgimizdir. Bunarlın pazarlığı olmaz. Hiç bir değer de bunarın karşılığı olmaz, olamaz. Düşüncemiz budur. Bu düşünceye uygun her partiye aynı mesafedeyiz. Bunlara zıt olan, devletini yıkmaya çalışan, ülkemi pazarlamaya çalışan, milletimin arasına fitne sokan zihniyeti lanetliyoruz ve biz ona saygı duymuyoruz. Bu kadar açık ve net diyorum” diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 06:41 - 1143 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım