Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'e Erdebil'de Yoğun İlgi (Foto)
İslami Vahdet haftası programları nedeniyle İran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,Erdebil Üniversitesinin düzenlediği Vahdet sempozyumuna katıldı.Özgündüz yoğun ilgiyle karşılaştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2016 07:29 - 1568 Okunma
İslami Vahdet haftası programları nedeniyle İran'da bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,Erdebil Üniversitesinin düzenlediği Vahdet sempozyumuna katıldı.
 
Erdebil Mohaghegh Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Vahdet Sempozyumunun onur konuğu Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz oldu.
 
Sempozyuma Erdebil Cuma İmamı Ayteullah Hasan Amuli, Erdebil Ehli Sünnet Cuma İmamı Hekmetullah Ramazani, Erdebil Üst Düzey Emniyet Görevlileri,Üniversite Öğretim üyeleri,profesörler ve Üniversite öğrencileri katıldı.
 
Sempozyum Uluslararası Kuran Karisi Rıza Muhammed Pur'un Kuran Tilavetiyle Başladı.
 
Sempozyumun bilimsel başkanı Zahr Fotourehchi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün biyografisi ve çalışmalarından bahsetti.Aynı zamanda Özgündüz'ü tanıtan kısa bir tanıtım filmi izletildi.
 
Filmin ardından Erdebil Mohaghegh Üniversitesi Rektörü Goudarz Sudeyi bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Rektör, Özgündüz'ün sempozyuma iştirakinden dolayı çok mutlu olduklarını,uzun zamandır böyle bir sempozyumda kendilerini ağırlamak istediklerini,bundan sonrada Özgündüz'ü sık sık Üniversitelerinde görmek istediklerini belirtti.
 
Rektör'ün ardından Sempozyumun onur konuğu Türkiye Caferileri Lideri Selahattin konuştu.Özgündüz kısa süre önce vefat eden Ayetullah Erdebili ve Selim Müezzinzade için üzüntülerini dile getirdi,Erdebil başta olmak üzere tüm Ehlibeyt aşıklarına başsağlığı diledi.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,İslami vahdetin öneminden bahsetti.Bölgede yaşanan emperyalist ve siyonist planlara dikkat çekti.
 
Özgündüz Büyük Ortadoğu Projesinin büyük bir tehlike olduğunu belirtti,bölge ülkelerinin nasıl bir yol izlemesi gerektiğinide anlattı.
 
Özgündüz Türkiye ve İran müslümanların sigortasıdır.Allah korusun bu iki ülkenin birbiriyle çekişmesi islam ve müslümanların zararınadır,bu iki ülke büyük Ortadoğu Projesine karşı elele vermelidir şeklinde konuştu.
 
Özgündüz Şii-Sünni kardeşliğinede vurgu yaptı.
 
Türkiye Caferileri Selahattin Özgündüz'ün konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
 
Özgündüz'ün ardından Erdebil Ehli Sünnet Cuma İmamı Hekmetullah Ramazani konuştu.
 
Ehli Sünnet Alimi, Özgündüz'ün tüm konuşmalarına katıldığını,kendisini tanıdığına çok memnun olduğunu ve Şii-Sünni müslümanların kardeş olduklarını vurguladı.
 
Konuşmaların ardından söz alan Ayetullah Hasan Amuli, Erdebil Mohaghegh Üniversitesi Rektörü Goudarz Sudeyi'ye dönerek Özgündüz'ün söylemlerini kitap haline getirip tüm öğrencilere dağıtması gerektiğini söyledi.
 
Öte yandan İstanbul'dan CAFERİDER Başkan Yardımcısı Niyazi Şeren'de Özgündüz'e eşlik etti.
 
Program okunan dualarla son buldu.
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2016 07:29 - 1568 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım