Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz, Genel Seçimleri Değerlendirdi
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nda binlerce kişiye seslenerek, genel seçimleri değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-06-2015 17:35 - 895 Okunma
Avrupa’daki dostlarımızdan Nürnberg’de İmam Mehdi’Nin doğum günü toplantısı yapıldı, oraya katılan bütün dostların sizlere selamlarını getirdim. Allah sizi de onları da var etsin.
 
Ülkemiz geçen hafta bir seçim geçirdi, Allah ülkemize bu seçimi hayırlı etsin. Hepimizin arzu ettiği değildi tabii ki, herkesin tuttuğu bir parti vardı, herkes kendi partisinin iktidar olmasını isterdi. Allah vatan sevdası, millet sevdası koltuk sevdasının üstünde olan erdemli bir hükümet nasip etsin.
 
Bence iyi bir seçim oldu, en kötüsü olmadı. Bundan sonra umuyorum ki ülkemiz de çevremiz de rahat nefes alır. Bu açıdan sonuçların kötü olmadığını düşünüyorum. Fakat parti liderlerimiz, beraber yaşama, beraber karar alma, diğerini dışlamadan beraber yönetme kültürünü oturtmalıdır. Bu ülke sadece benimdir başkasının değildir düşüncesine kimse girmemeli, yoksa bizde bu sözü söyleriz, bu ülke fazla fazla bizimdir deriz. Ama niye bu tartışmaya girelim ki, bu vatan her vatandaşın müştereğidir. Kırmızı çizgiler konulmasını doğru bulmuyorum. Açıkça söylüyorum, HDP terör partisidir sözünü doğru bulmuyorum. Bu ülkede 6 milyonu aşkın oy almış bir parti, siz bu ülkede 6 milyon terörist olduğunu mu iddia ediyorsunuz? Dün diyordunuz ki silah bırakın gelin, onlar da bırakıp geldiler, takdir ediyorum bir takım provokasyonlara da  kulak asmadılar göğüs gerdiler, gelmişlerse sen de kucağını açacaksın, gerisin geriye git demek yanlıştır.
 
Her Kürt her Türk kadar bu ülkenin sahibidir, Çerkez kadar,Lazlar kadar,bu vatanın sahibidir kardeşimizdir. Kürtler, diğerlerine oranla bizimle daha çok kardeşimiz dostumuzdur. Aynı coğrafyada yaşadık kız alıp kız verdik kirve olduk.
 
Dostluk ve düşmanlığınızı ırk üzerinden yaparsanız yanlış yaparsınız bu ülkeye zarar verirsiniz. Madem ben silahı bıraktım bu ülkeyi kardeşçe barış içinde beraber yönetmek istiyorum diyorsa emperyalizmin oyununa gelmiyor demektir buna sahip çıkacaksın. Kim kardeş kanı peşindeyse o emperyalizme hizmet ediyordur.Savaş başlatan değil, barışı başlatan kahramandır. Zor olan budur, biz bunu başarmalıyız. Kuran ehli, Kıble ehli kardeşlerimizi düşman görürsek biz kiminle kardeş olacağız? Böyle olursa IŞİD’den ne farkımız kalır? Benden olmayan düşmanımdır diyen IŞİD, ne işse kendisinden olmayan İsrail’e tek kurşun atmıyor. Bu mantıkları bırakıp kardeşçe bu ülkeyi yöneteceğiz. Nimetini de beraber, külfetini de beraber üstleneceğiz. Parti liderleri dün ne dediyse dedi, dediklerini de doğru bulmuyordum ya.
 
 Bugün mantıklı bir şekilde düşünmelidir, bu halk koalisyonu uygun görmüştür ona göre hareket edin. Bence ilk olarak yasalar değiştirilmeli, hak ve hukuk çerçevesinde, seçim yasasını, baraj meselesini meclis değiştirmelidir. Bence baraj kaldırılmalı, Bence hiçbir görüş meclisin dışında kalmamalı. Bir de parti yasalarını değiştirerek partiler lider sultasından kurtulsun, vekillerimiz lider yalakası olmaktan kurtulsun.
 
Türkmenleri  MHP düşünmeli bu süreçte, onları kurtarmak için MHP için bir fırsat doğmuştur. Şikayetçi olduğunuz ne varsa müşterek olduğunuz düzeltin seçim bitmiş hala gerginlik sürüyor ben bunu doğru bulmuyorum kardeşim
AK Parti içinde çarık çürük var mı? Çarık çürüğü olmayan bir toplum var mı? AK Parti’de hukuk yolunu açacak çarığını çürüğünü temizleyecek. Kanunun hukukun yolununu açacak. Top yekün bir camiaya bir partiye çürük gözüyle bakmak doğru değil . 19 Milyon’a çürük diyebilir misin?
 
Artık dostluk zamanıdır intikam zamanı değil.
Bence mert, onurlu siyaset diyorsanız önce bunu yapın sonra koalisyona mı gidiyorsunuz erken seçime mi gidiyorsunuz ona siz karar verin.
 
Allah ülkemiz için hayırlı olanı nasip etsin, bölgemiz için hayırlı olanı nasip etsin.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-06-2015 17:35 - 895 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım