Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz; Vehhabilik En Büyük Tehlikedir
Vehhabilik İslam Dünyası İçin En Büyük Tehlikedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2012 09:39 - 2829 Okunma

 

Özgündüz; Vehhabilik En Büyük Tehlikedir

 

   İstanbul Zeynebiye Camiinde Kılınan Cuma hutbesinde bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz çarpıcı mesajlar verdi.

Özgündüz; dünyada zalimin gücü nedeniyle her zaman haklı durumda gösterildiğini, Suriye’de muhalefeti desteklemeyenler için  “zalim diktanın döktüğü kana ortaksınız.” söyleminden ve mazlum kanının bir damlasının bile üstüne sıçramasından Allah’a sığındığını vurgulayarak: “ Ama size gelen bilgiler sizde biliyorsunuz doğru değildir diyerek Şam’da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Özgündüz, geçtiğimiz günlerde Suriye de okula giden minnacık yavrular, işe giden zavallı Müslüman, çoluk çocuğuma akşam filenin içerisin de bir parça ekmek götürebileyim diye iş koşuşturmasına düşen zavallı işçi, iş kuyruğunda paramparça edildi. Yüzlercesi, bir defa da! Bu hangi dine, hangi mezhebe sığıyor ve siz kendinizi bunlarla bir göstermekten utanmıyor musunuz? Bunlara taraf olmaktan, bunların tarafında olmaktan utanmıyor musunuz?

O minnacık Muhammed'i yavruların, okula giden o yavruların  değil kanları, dağılan o parçaları üstünüze yapışır.” Bomba eylemcilerinin kandırılmış cahiller olduğunu söyleyen Özgündüz, o bombaları onların ellerine verenlerin kim olduğunun sorgulanması gerektiğini, minnacık yavruların paramparça edilmesini sağlayan odaklarla aynı tarafta olunmasının, o kanlara ortak olmak anlamına geldiğini söyleyerek tekfirci Vehhabi anlayışa dikkat çekti.

“Bu kanın altından nasıl kalkacaklar? Okula giden minnacık yavruların paramparça edilmesine cevapları nedir söyler misiniz? Onun suç ortağısınız.  O ekmek kavgasının derdine düşmüş işçiler, yolun ortasında, meydanda parçalanan insanlar Esad rejimi miydi?” diye soran Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, tekfirci anlayışın sadece Şiiliğin değil, tüm insanlığın başına bela olduğunu, bu anlayışın Sünnileri de kâfir ilan edeceğini ve katli vaciptir diyeceğine dikkat çekerek bir de uyarıda bulundu.  

Özgündüz, Bu anlayışla çok kol kola girmeyin. Çünkü bunlar yarın sizi de boğacak. Size kâfir diyecek, katliniz vaciptir diyecek. Onları destekleyenler! Size diyorum. Mısır’da kendisini gösterdi. Daha birinci seçimde ikinci parti durumundadır. İkinci seçimde birinci parti olacak petro-dolarlarla, paraya oy satanlarla. O zaman göreceksiniz. Sen istiyorsun ki çoluk, çocuğunu, işçiyi, mazlumu Amerika bombasıyla havaya uçuran bu Vehhabi tekfirci gelsin, Suriye’de yönetim olsun ve benim komşum olsun.

Allah benden uzak etsin, İslam’dan uzak etsin, Müslümanlardan uzak etsin, insanlıktan uzak etsin. Onlarla dindaş olmaktan hicap duyuyorum!” dedi.

Mescid-i Aksa işgal altındayken, tüm saldırılarını Müslümanlara karşı gerçekleştiren bu anlayışın, İsrail’e karşı hiçbir tepki koymadığını ifade ifade eden Özgündüz Bahreyn konusuna da değindi.

Elinde silahı olmadan, barışçıl yollarla muhalefet eden Bahreynlilerin acımasızca ve vahşice katledilerek bastırılmaya çalışılmasına sessiz kalanların samimi olmadıklarını söyleyen Özgündüz, dışarıda üstlerine gaz bombası atılması yetmezmiş gibi, evlerinin içerisine de gaz bombaları atılıyor. Evin içerisinde hastalar var, evin içerisinde dışarıya çıkamayan ihtiyarlar var, kundaktaki çocuklar var.  Bahreyn'in satılmış sultanı, Amerika uşağı ne yapıyor; evlerin içine gaz bombası yağdırıyor. Çocuklar zindanlardadır ve işkence altındadır. Peki, bunlara neden sesiniz çıkmaz?

İnsan haklarından, mazlum yanında olduklarını savunanlar! Eğer sözlerinizde samimiyseniz o halde teröristleri mazlum diye destekleyeceğinize, eli gül tutan bu insanları destekleyin diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2012 09:39 - 2829 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım