Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özkes'ten Diyanete sert eleştiriler
Diyanet Türkiye'nin Diyaneti olmaktan çıktı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-04-2014 13:35 - 964 Okunma

 "Diyanet AKP'nin toplum mühendisliği taşeronu"

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Sayın Görmez dönemiyle birlikte Diyanet'in Türkiye'nin Diyaneti olmaktan çıktığını, AKP'ye hizmet ettiğini, AKP'nin toplum mühendisliğinde dini bir taşeronluk yürüttüğünü görüyoruz" dedi.

Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 8 Ocak tarihinde bir televizyon programındaki sözlerini hatırlattı.

Çelik'in, "Biz hep beraber bir gemide seyahat ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan süvari kaptan. Mürettebat var. Bir taraftan da yolcular. Bunun çaresi gidip geminin dibini delmek değil, gemi su aldığı zaman hep beraber helak olursunuz" dediğini ifade eden Özkes, 30 Mart seçimlerinden iki gün önce ise camilerde Gemi Hadisi ile ilgili hutbe okunduğunu anlattı. Ancak hutbede hadisin Türkçe mealinin değil, zorlama bir siyasi yorumunun aktarıldığını ileri süren Özkes, "Seçimlerden önce hadisin anlamı ve amacı saptırılarak siyasi çıkar uğruna toplum yanıltılmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmayı da eleştiren Özkes, "Kutlu Doğum Haftası programı adeta Tayyip Erdoğan'ın karşıtlarını din adına sorgulama, yargılama ve dini hükümlerle mahkum etme haftasına dönüşmüştür" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavrına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özkes, Başkanlığın hiçbir dönem bu kadar siyasetin vesayeti altına girmediğini söyledi. Özkes, şunları kaydetti:

"Sayın Görmez dönemiyle birlikte Diyanet'in Türkiye'nin Diyaneti olmaktan çıktığını, AKP'ye hizmet ettiğini, AKP'nin toplum mühendisliğinde dini bir taşeronluk yürüttüğünü görüyoruz. Bu söylediklerimin Türkiye'de çalışan din görevlileriyle hiçbir alakası yok. Bu sadece Diyaneti yürüten başkan ve yanındaki birkaç kişi ile ilgilidir. Kutlu Doğum Haftası'nı ve bütün programlarını Başbakan'ı aklama, alkışlatma üzerine ve Başbakan'ın siyasetini doğrulatmak için ayet ve hadislerin yorumlarını bile değiştirmeye yeltenecek şekilde bir tavır sergilemektedir ki bu öncelikle dinimize zarar vermektedir. Dinin bir partinin şemsiyesinin altına girdirilmeye çalışılması öncelikle o dinin sahibi Allah'a aykırı gelir. Bu kesinlikle doğru değildir. Diyanet bu hale gelmemeliydi. Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması samimiyet. Allah aşkına samimiyet nerede? Diyanet İşleri Başkanı çizmeyi, haddini çok aşıyor."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-04-2014 13:35 - 964 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım