Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Öztek: Dış Politika İflas Ediyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2012 15:52 - 933 Okunma

  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif ÖZTEK, gündemi değerlendirdi. Türkiye'de iki gündem olduğunu, birincisinin vatandaşın gündemi, ikincisinin suni gündem olduğunu ifade eden Öztek, "İktidar ve muhalefet suni gündem oluşturma işini ustaca yapmaktadırlar.

    Dış politika giderek iflas ediyor -

Gerçek gündem ise yanı başımızda Suriye'deki zulüm, PKK terörü ve ekonomik sıkıntılardır. Suriye'deki olayların perde arkasında dış mihraklar var. Bu mihraklar ikiye ayrılmış durumda. Esad'ı destekleyenler Çin ve Rusya, muhalifleri destekleyenler ABD, Fransa ve İngiltere. Bunların ortak özelliği BM'de veto yetkisi olan ülkelerdir. Bu Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'un bir parçasıdır" dedi.

Terör belasının dış mihraklar tarafından desteklendiğini belirten Öztek, "Terör sorununun ilacı Batılı ülkelerle yapılan işbirliğinin sonlandırılmasından geçer. Dışarıdan alınan istihbaratlarla terörle mücadele edilmez. ABD ve İsrail anlık istihbaratları bize verirken PKK'ya da veriyor. Yapılan işbirliğinin güvensizliği, bir kez daha önümüze çıkmıştır" dedi.

Türkiye'nin 2002-2011 yılları arasında 450 milyar TL faiz ödediğini, bunun sebebinin ise borcu borçla kapatmak olduğunu ifade eden Öztek, "Başbakan Türkiye'nin toplam borcunu hiçbir zaman söylemiyor. Sadece IMF'ye olan borcun ödendiğini söylüyor. Başbakan açıklamıyor ama biz açıklıyoruz. Toplam iç ve dış borcumuz 2011 yılı itibariyle 536 milyar dolardır. Bunlar iş başına geldiklerinde 232 milyar dolardı. Osmanlı borçlar yüzünden sıkıntıya düşmüştür. Biz de Türkiye bu sıkıntılara düşmesin diye uyarımızı yapıyoruz. Ayrıca Başbakan ihracatı söylüyor ama ithalattan bahsetmiyor. İhracatımız 135 milyon dolar iken, ithalatımız 241 milyon dolardır. Açık 106 milyon dolar. Dış ticaret açığı cari açığı artırmaktadır" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2012 15:52 - 933 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım