Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan'da Gösteriler Sona Erdi
Raca Pervez Eşref'in tutuklama kararı iptal edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2013 10:12 - 864 Okunma

  Pakistan'da yolsuzlukla mücadele kurumu yetkililerinden Fasih Buhari, başbakan hakkındaki tutuklama kararını delil yetersizliği nedeniyle iptal etti.

    Pakistan'da yolsuzlukları araştırmakla yetkili kurumun bildirimi üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin Başbakan Raca Pervez Eşref hakkında rüşvet aldığı gerekçesiyle çıkardığı tutuklama emrine dün (17 Ocak) delil yetersizliği nedeniyle iptal kararı geldi.

    Tutuklama kararı, bütün dünyada yankı bulmuş, karar Pakistan'daki ordu-yargı işbirliği neticesinde, Eşref'e karşı hayata geçirilmek istenen "yumuşak bir darbe"nin işareti olarak değerlendirilmişti.
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da, ülkenin yönetim sistemine yönelik eylemler dördüncü gününde, hükümet ile protestocular arasında yapılan anlaşmayla son buldu.

Din adamı Tahir-ul Kadri'nin önderliğindeki Kur'an Yolu Hareketi'nin İslamabad'daki "Büyük Yürüyüş" isimli eyleme katılan on binlerce kişi, yoğun yağışa ve soğuk havaya aldırış etmeden yaptıkları protestoları, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin devreye girmesiyle bugün sonlandırdı. Protestoların düzenlendiği alanda gerçekleşen anlaşma ve imzalanan deklarasyondan sonra 4 gündür soğuk havada bekleyen on binlerce kişi sevince boğuldu.

Hükümet ile anlaşma imzalanmasının ardından konuşma yapan Tahir-ul Kadri, düzenledikleri protesto gösterilerinin büyük ölçüde amacına ulaştığını belirterek, eyleme katılarak kendisini destekleyenlere teşekkür etti.

Pakistan tarihinde bir ilk olan "Büyük Yürüyüş" eyleminin sona erdiğini duyuran Kadri, eyleme katılanların bir an önce evlerine dönmelerini istedi.

Enformasyon Bakanı Zaman Kaira ise hükümet adına yaptığı konuşmada, sorunun uzlaşma yoluyla çözülmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Pakistan demokrasisinin bir sınavı daha başarıyla geçtiğini söyleyen Zaman Kaira, bu olayla birlikte demokrasinin daha da güçlendiğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-01-2013 10:12 - 864 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım