Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Papa'nın Suriye Mesajı
Silahlar sussun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2013 09:44 - 893 Okunma

Vatikan Papası XVI Benedict dün, Suriye'de silahların bırakılması ve Suriyelilerin kendi aralarında diyaloga oturmaları çağrısını yineleyerek, şiddetin devam etmesi halinde herkesin zararlı olacağını ve kimsenin kazançlı sayılmayacağını ifade etti.

Vatikan Papası her yıl Vatikan'da bulunan ve 179 devleti temsil eden diplomatik temsilciler huzurunda Fransızcayla yaptığı konuşmasında; Suriyelilerin yaşadıkları korkunç acılara değindi. Konuşmasında silahın bırakılmasına çağıran Vatikan Papası; mümkün olan en kısa zamanda Suriyelilerin kendi aralarında diyaloga oturmaları gereğini belirtti.

Öte yandan Rum Ortodoks Kilisesi Sebastia Başpiskoposu Ataullah Hanna; Suriye'deki krize çözümün sadece sevgi, diyalog, kardeşlik ve uzlaşma diliyle çözülebileceğini belirtti.

Başpiskopos Hanna Hanna dün işgal altındaki Kudüs Kentindeki Kıyamet Kilisesinde düzenlenen Milat bayramı kutlamalarında; Suriye'de kanayan yaranın herkesin yarası olduğunu, hak iman değerlerine inanan her insanın yarası olduğunu söyledi.

Suriye'deki krizin devletin halk ve toprak bütünlüğü ile mücadeleci tutumu ve Araplığıyla Suriye'yi koruyacak her girişimden yana olduklarına işaret eden Başpiskopos Hanna; Suriye tüm dünyada barış için dua ettiklerini ekledi.
İskenderiye Papası ve Saint Mark Piskoposu 2. Twadharos hazretleri, Suriye’nin kendileri için değerli olduğunu, Araplığını ve Mısır-Suriye Birliğini unutamayacağını, Suriye’de olanlar sebebiyle çok acı çektiğini belirtti.

 Diğer yadan Mısırlı gazeteci yazar Sena Ubeyd’in kendisiyle yaptığı ve Mısırlı Haftalık gazetesinde dün yayınladığı röportajda Papa Twadharos, Suriye'deki krizin karmaşık olduğunu, karmaşık olma sebeplerinden bir tanesinin çok sayıda tarafın katılması olduğunu, ülkeler eğer samimi bir şekilde yardım etmek isteseydi ilk önce,diyalog ve şiddeti durdurma yoluyla çözüme varmak için resmi ve meşru yönetime yardım ederdi diye vurguladı.

Papa Twadharos, çok sayıdaki müdahalelerin durumu daha da içinden çıkılmaz hale getirdiğini ve tüm tarafların görüşlerinde sertliğe sebebiyet verdiğini ifade etti.

Papa Twadharos:’’Eğer Araplar krizin barışçıl ve diyalog yoluyla çözülmesi için bir olsaydı Suriye ve bölge için bu daha faydalı olurdu’’ diye belirtti.

Sözde ‘’Arap Baharı Devrimleri’’ ve bölgeye yönelik olumsuz yansımalarıyla ilgiliyse Papa Twadharos; Halklar nezdinde ki herhangi bir hareketin hedefinin olması gerektiğini, Mısır için de, devrimin çalındığını çünkü, örgütlenmiş bir ideoloji ve belirli adımlarla başlamadığını, açık bir yönetiminin olmadığını, devrimden yararlanmak için devrim dalgasına bindiğini bunun da toplumu felce uğrattığını vurguladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2013 09:44 - 893 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım