Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Patriot Karşılığında İsrail'e NATO Onayı
İsrail basınından şok iddia
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-12-2012 10:38 - 1063 Okunma

 İsrail basınında yer alan haberlerde NATO'nun Patriotları göndermesinin ardından Türkiye'nin, İsrail'in NATO ile işbirliğiyle ilgili vetosunu kaldıracağı belirtildi. Jarusalem Post gazetesinin haberine göre İsrailli yetkililer onayın Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzeleri talebi karşılanırken geldiğine dikkat çekti. Yetkililer NATO'nun füzeleri, İsrail ile ilişkilerde buzların çözülmesinde Türkiye'yi ikna etmek için bir araç olarak kullandığı şeklinde değerlendirdi.

ASKERİ TATBİKATLAR VE FAALİYETLER

Haberlere göre 2013'te Türkiye, İsrail'in askeri tatbikatlar ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasını veto etmeyecek. Karşılığında da Batılı müttefikler Türkiye'nin önem verdiği Mısır, Tunus, Ürdün başta olmak üzere Kafkaslar ve Balkanlar'daki üçüncü ülkeler ile ortak programları bloke etmekten vazgeçti.

TİCARET HACMİ SÜREKLİ ARTIYOR...

Hükümetin gizli kapaklı işler yaparak İsrail ile ortayı bulma çabası devam ediyor. Mavi Marmara katliamından sonra, İsrail ile ticari ilişkilerini hız kesmeden sürüyor. İsrail Ticarî Ateşeliği İstanbul Şubesi'nin verilerine göre; Türkiye'nin İsrail'den ithalatı 2010 senesinde 1.31 milyar dolar seviyesinde iken, 1.85 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye'nin İsrail'e ihracatı 2011 yılında ise 2.17 milyar dolara çıktı.
Türkiye reddetmedi İsrail OECD üyesi oldu

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 31 üye ülkenin oybirliği ile verdiği karar sonucunda 2010 yılının Mayıs ayında İsrail, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeliğine kabul edilmişti. Dünya'nın dört bir yanındaki Müslümanlar, bu üyeliğin gerçekleşmemesi için Türkiye ile görüşmeler yapmışlardı. Türkiye veto hakkını kullanmış olsaydı, İsrail'in üyeliği gerçekleşmeyecekti.

İSRAİL, TARİHİ BAŞARI OLARAK NİTELEDİ

İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz'in "tarihi bir başarı" olarak açıkladığı OECD'ye üye ülkelerden sadece bir tanesinin bile reddetmesi İsrail'in OECD'ye alınmamasına yetecekti. OECD'de tek Müslüman ülke Türkiye'ydi. Türkiye'nin de kabul ettiği İsrail, OECD'ye girmek için uzun süre çaba göstermişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-12-2012 10:38 - 1063 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım