Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Patriotlar Türkiye'de
1200 yabancı asker konuşlandırılacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2013 18:23 - 1068 Okunma

   Almanya ve Hollanda'nın gönderdiği Patriot füze savunma sistemlerini taşıyan iki gemi bu sabah İskenderun Limanı'na ulaştı.

Almanya'dan gelen Patriot hava savunma sistemlerinin Kahramanmaraş'ta, Hollanda'dan gönderilenlerin ise Adana'da konuşlandırılması planlanıyor. Patriot bataryalarının bu ayın sonuna kadar göreve başlaması hedeflenirken, önümüzdeki günlerde ABD'nin gönderdiği Patriot sistemleri de Türkiye'ye ulaşmış olacak.


İskenderun Limanı'nda Almanya'dan gönderilen gemiyi karşılayan Patriot Sistemleri Alman Harekât Birliği Komutanı Marcus Ellermann, NATO'nun Türkiye'ye Patriotları konuşlandırma kararının sözde Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı “caydırıcılık” amacı taşıdığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

“Gemide 300 araç, 100 konteyner, 400 asker var. Bunlar Kahramanmaraş'a gidecek. Kahramanmaraş'ta olası bir tehdit durumunda kullanılacak. Çatışmalara müdahil olma söz konusu değil. Patriot savunma sistemi, başka bir noktadan gelecek tehlikeyi havada vurma kabiliyetine sahip. Vurulduğu anda parçalanacak ve bu parçalar toprağa inecektir. Zararı da çok yüksek değil. Bu sistemler en son sistemler ve doğrudan isabet olacağı için meydana getireceği atıklardan dolayı etki asgari düzeyde kalacaktır.”

Askerler de Türkiye'de

Patriot sistemlerini kullanmakla görevli Alman ve Hollandalı askerler de Türkiye'ye ulaştı. Alman ordusu hafta sonu 240 askerini Türkiye'ye gönderirken Hollanda'dan yola çıkan 250 askerin de İncirlik'e ulaştığı bildirildi. Görev kapsamında Almanya toplam 350, Hollanda da 360 askerini Türkiye'de konuşlandırmayı planlıyor.

NATO misyonu çerçevesinde Almanya, Hollanda ve ABD'den ikişer olmak üzere toplam 6 Patriot sisteminin Türkiye'ye yerleştirilmesi kararlaştırılmıştı. ABD de Türkiye'ye toplam 400 asker gönderecek. Askerlerin en az bir yıl süreyle Türkiye'de kalacağı belirtiliyor.

Patriot protestosu

Bu arada İncirlik'te protesto gösterisinde bulunmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Grubu dağıtan güvenlik güçleri, yaklaşık 20 eylemciyi gözaltına aldı. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2013 18:23 - 1068 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım