Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Peygamberi Görsem Yüzüne Bakamazdım
Gazeteci aktivist Looren Booth Türkiye'den evlenmek istiyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-06-2012 12:54 - 1510 Okunma

Geçtiğimiz ay Zehra Ana Derneğinin düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü Programına katılan gazeteci aktivist Looren Booth’la kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

İngiltere eski devlet başkanı Tony Blair’in Müslüman olan baldızı Looren Booth, batıdaki İslam algısının pozitif olmadığını bu algıyı kendi çevresinde güzel ahlakla değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Annesinin İslam’dan nefret eden biri olduğunu, İslam deyince akla eli silahlı teröristlerin geldiğini söyledi. Müslüman olmaya karar verip başını bağladığında annesi çok şaşırmış. Annesi ben senin Budist olacağını bekliyordum demiş.

 Booth annesinin bu bakış açısının şimdi değiştiğini söylüyor. Çocuklarına bu konuda baskı yapmadığını ancak onların Allah’a dua etmelerini ve ileride iyi birer Müslüman olmalarını arzu ettiğini dile getirdi.

Müslüman olalı daha bir yıl olduğunu söyleyen Loouren Booth, Hz. Peygamberin hayatını anlatan romanlar okuduğunu, Kur’anı Kerimi de yeni yeni okuyup anlamaya çalıştığını, onu hazmederek, idrak etmek istediğini ve bu yolda alacağım ve kat edeceğim çok uzun yolum var diyor.

Booth’a Allah’tan en çok ne istediğini sorduk; Booth,“En çok Filistin’in ve Gazze’nin özgürlüğünü istiyorum. Akla gelen binlerce şey var tabi ama ben her gün Allah’tan beni kendi yolundan ayırmamasını ve ona hayırlı bir kul olmamı diliyorum dedi.

Yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’yı bir an karşınızda gördüğünüzü düşünün ona ne söylerdiniz? Sorusu üzerine; Loouren Both, çok zor bir sual diyerek biraz düşünmek istediğini söyledi ve ardından O’nun yüzüne bakamazdım, hiçbir şey söyleyemezdim. İlk hissiyatım ne kadar değersiz biri olduğumu düşünmek olurdu yanıtını verdi.

Loouren Booth çok anlamlı bir amaç için buraya geldim, Hz. Fatıma’yı daha iyi tanıma düşüncesi bende hasıl oldu. Burada ağırlanmam, sizlerle tanışmam benim için çok büyük kazanım oldu. İstanbul çok güzel Türkiye çok güzel diyen Booth Türkiye’den iyi bir Müslüman’la evlenmek istediğini de sözlerine ekledi.

  Caferiyol Haber

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-06-2012 12:54 - 1510 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım