Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Peygamberin hayatı filmi Çağrı filminden daha etkili
Mecidi yeni filmiyle ilgili konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2013 11:32 - 3907 Okunma

Hz. Muhammed'in çocukluğunu anlatan filmiyle gündemde olan İranlı yönetmen Mecid Mecidi, sadece Çağrı filmiyle İslam ruhunun yayılamayacağını söyledi.


 
  "Hz. İsa'yı konu alan yaklaşık 250, Hz. Musa'yı 120, diğer peygamberleri 80, Buda'yı konu alan 40 film var. Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili yalnızca 'Çağrı' filmi var. Ne yazık ki Batı'ya Peygamber Efendimizi tanıtamadık tabi ki bu durumda düşman da düşmanlığını yapacaktır"
 
   İstanbul'da bulunan İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Mecid Mecidi yeni filmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
 
  Uluslararası film eleştirmenlerinin beğenisini kazanan, "Peygamberlik devam etseydi, tebliğ sinema ile yapılırdı" diyen Mecidi, Hz. Muhammed'in çocukluğunun seslendirmesini yapıldığı filmiyle ve sinemayla ilgili konuştu.
 
  Meridyen Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen "Siyer ve Görsellik" konulu atölye çalışmasında konuşan Mecidi, Çağrı filminin büyük ölçüde Hz. Muhammed'in savaşlarına yer verdiğini ve bunun İslam ruhunu yaymak için yeterli olmadığını vurguladı.
 
  Mecidi, "Son yıllarda Batı'da çoğalan islamafobia ve yaşanan birtakım olaylar nedeniyle kendimi bir sinemacı olarak sorumlu hissediyorum. İslam'ın anlatımı konusunda dünyada büyük bir boşluk var. Bu boşluğun doldurulması gerekiyor. Bizim de Peygamber Efendimiz ve İslam'a dair dünyaya söyleyecek çok fazla sözümüz var.
 
  Savaş, herkes için düşman, ölüm, ateş anlamına geliyor ancak 'Düşman arazilerindeki meyveli meyvesiz ağaçları kesmeyin, ekinleri ateşe vermeyin! Size karşı koymaya gücü yetmeyen yaşlılara, hastalara, felçlilere, baktığı hedefi göremeyen körlere sakın dokunmayın' diyen Hz. Muhammed için savaşın anlamı tamamen farklı. Onun kadar güzel bir bakış açısına sahip hiç kimse yok" şeklinde konuştu.
 
Sinema bir fırsattır
 
  Mecidi, Hz. Muhammed'i anlatan bir film çalışması yaptığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Hz. Muhammed, bizim için yol gösterici bir ışık, sinema da bu yolda bir fırsattır. Bu filmle çok büyük bir işe imza attık. İran'da çekilen film için Mekke ve Medine şehirlerini temsil eden büyük platolar kurduk ve her konuda uzmanlara danışarak hareket ettik. Filmde kesinlikle peygamberimizin suretine yer verilmeyecek, Hz. Muhammed'in ahlakı ve mucizeleri ön plana çıkarılacak" diye konuştu.
 
 İslam karşıtı film ve karikatürler

 Mecidi, film ve karikatürler karşısında enerjimizi öfkeye vermek yerine sayısız eserin gerçekleşmesine sarf edebiliriz. Gerçekten de merhamet ve muhabbet dini olan İslam’ı anlatmak için günümüzün imkânlarından yeterince yararlanabiliyor muyuz sorusu çok önemli. Mesela savaş meselesi diyor Mecidi, ateş, ölüm ve düşman tanımlamalarıyla anılan bu eylem eğer kaçınılmaz biçimde bir toplumun alnına doğduysa, Peygamberimiz’in prensiplerine dönüp bakmamız lazım. Saldıranla mücadele edilirken, ağaçlara zarar verilmemeli, tek bir yaprak bile düşmemeli, nehirlere denizlere kötülük edilmemeli, kirletilmemeli, karşı koyma gücü olmayan kadınlara, yaşlılara, özürlülere, çocuklara, kadınlara asla dokunulmamalı, esirlere eziyet etmek şöyle dursun yediğinden yedirip giydiğinden giydirmeli. Bu latif bakışı hangi kültürde ve inançta bulabilirsiniz? İslam’ı öfke, şiddet ve kabalıkla anmadaki haksızlığa karşı doğru İslam’ı anlatamazsak biz de bu imajların oluşumunda suçluyuz demektir

Peygamberimiz’in anlaşılır, basit ve ahlakı temellendiren yanlarına vurgu yapmak istediğini söyledi. Yeni bir tecelliyi beklediğine inandığı İslam dünyasına ve bütün insanlığa seslenmiş filminde. Filmin son uygulamaları yapılıyor, bir yıl sonra birçok İslam başkentinde aynı anda galası ve ilk gösterimi yapılacak. Mustafa Akkad’ın Çağrı’sı ilk göz ağrımız elbette. Nice hayırlara vesile oldu. Olmaya devam edecek.

Mecidi, filmin çekimlerinin tamamlandığını, montaj aşamasında olduklarını, kısa sürede filmi tamamlamayı umduklarını ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2013 11:32 - 3907 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım