Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Prof. Hendrik Fetullah Gülen hareketini yazdı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2014 10:23 - 1392 Okunma

Loyola Üniversitesi profesörü Joshua Hendrik, Gülen Hakereketi’nin, Medeni Haklar Hareketi’nden çok 1980’lerde oluşan sağcı ve Protestan bir hareket olan Moral Majority, yani Ahlaki Çoğunluk hareketine benzediğini söylüyor. Gülen Hareketi üzerine bir kitabı yayınlanan Hendrik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gülen Hareketi hakkındaki suçlamalarının yersiz olmayabileceğini belirtiyor. Hendrik hareketin son derece güçlü, etkili ve amaçlarına ulaşma konusunda bir soruşturmaya etki etmeye varacak derecede kararlı olduğunu kaydediyor.

Uzmana göre 1990’larda Türkiye’de laik düzenle çatışan Fethullah Gülen, yurtdışında artan nüfuzunu ülke içinde güce dönüştürmeyi hedef haline getirdi. Hendrik, “Eğer paralel devlet kurmakla ve kontrolu tamamen ele geçirip cumhuriyeti İslamlaştırmak amacıyla yetkili devlet kurumlarında yükselmeye çalışmakla eleştiriliyorsanız, bunu başarmak Madeleine Albright, James Baker ve Bill Clinton gibi kişilerin videolarını çekip sizin adınıza konuşmalarını sağlamak çok yardımcı olur” diye konuşuyor.

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, iki müttefik arasındaki gerginliği iyice su yüzüne çıkarmıştı17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, iki müttefik arasındaki gerginliği iyice su yüzüne çıkarmıştı
Amerika’da 145 okula sahip hareketle ilgili kuşkular artıyor. Texas eyaletinde Gülen Hareketi’ne bağlı okullar, çalışma vizelerinde sahtecilik ve vergilerin kötüye kullanımı suçlamalarıyla karşı karşıya. New Orleans’da harekete bağlı başka bir okulda ise Federal Soruşturma Bürosu (FBI) cinsel istismar iddialarını araştırıyor.

Fethullah Gülen’in yaşadığı Saylorsburg kasabasında görüştüğümüz restoran sahibi Joyce McGarry, Fethullah Gülen’in ismini hiç duymamış ve ismi telaffuzda zorlanınca gülüyor. Ancak birkaç ay önce Gülen karşıtı bir gösteri düzenleyen Türk kökenli Amerikalılar, restorana uğramış ve McGarry’ye hareketin Amerika’daki okullarından bahsetmiş, ayrıca Gülen’i radikal bir İslamcı olarak tanıtan bir internet sitesinden bir çıktı vermiş. Göstericiler, McGarry’ye “komşularınızın kim olduğuna dikkat edin,” uyarısını da eklemiş.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2014 10:23 - 1392 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım