Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rezidans inşaatında facia
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-09-2014 06:51 - 1177 Okunma

 
  İstanbul’daki bir rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucu 10 işçi hayatını kaybetti. Kaza, Soma faciasının ardından Türkiye’de iş güvenliğini yine tartışmaya açtı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’un Mecidiköy semtinde cumartesi akşamı rezidans inşaatında asansörün 32’inci kattan zemine düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayla ilgili adli tahkikatın başlatıldığını belirten Vali Mutlu, "Gözaltına alınan 8 kişi var şu anda. İşyerinde başta iş güvenliğinden sorumlu olan kişiler olmak üzere, şantiyede bu işin sorumlusu pozisyonunda olan, değerlendirilen adli makamlarımızca belirlenmiş 8 kişi gözaltında” diye konuştu.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de olayın tüm yönleriyle araştırılacağını belirterek “İhmal, kusur nerede var ise bunların üzerine gidilecek" dedi. Mevzuat çerçevesinde inşaatta iş güvenliği uzmanı ve iş sağlığı uzmanı bulundurma zorunluluğunu olduğunu belirten Bakan Çelik, basın mensuplarının "Bu süre içinde inşaat devam edecek mi, durdurma gibi bir durum söz konusu mu?" sorusuna "Bu olaydan sonra tabii devam etmesi söz konusu değil. Tüm bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra ona göre değerlendirilip yeni kararlar alınacaktır" yanıtını verdi.

"Kaza değil, cinayet"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri de 10 işçinin hayatını kaybettiği Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı inşaatta incelemede bulundu.

  CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de olay yerinde incelemede bulundu. Şişli Belediyesi'nin denetim yetkisi olmadığını belirten Hamzaçebi, “Bu inşaatları denetimden kaçırmak için hükümet her türlü yolu denemektedir. Bu işçilerimizin ölümüyle sonuçlanmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz" dedi. Kısa bir süre önce 301 kişinin Soma'da yer altında öldüğünü anımsatan Hamzaçebi, sorunun hala Türkiye'de işçilerin 19‘uncu yüzyıldan kalmış vahşi kapitalizm sistemi içerisinde çalıştırılması olduğunu kaydetti.

Daha önce de işçi öldü

Radikal gazetesinin haberine göre, 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatta 5 ay önce de bir işçi öldü. Haberde, Çalışma Bakanlığı'nın firmaya inşaatı durdurma cezası vermediği için firmanın işçi için 6720 TL ceza ödeyerek inşaata devam ettiği belirtildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-09-2014 06:51 - 1177 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım