Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ruhani: Batı terörü desteklemekle hata yapıyor
Lübnan Savunma bakınıyla görüştü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-10-2014 06:15 - 917 Okunma

 
 Lübnan Savunma Bakanı ile görüşen Hasan Ruhani, İran'ın Suriye, Irak ve Lübnan'a verdiği desteklere devam edeceğinin altını çizdi.

Mehr haber ajansı'nın haberine göre dün akşam Lübnan Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Semir Mukbil ile bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı, Hasan Ruhani, bölgede gelişen terör olaylarını ele alarak, İran'ın Lübnn, Suriye ve Irak gibi, terör ile mücadele eden ülkeleri her zaman desteklediği ve bu desteğin devam edeceğini belirtti.

Lübnan halkının İsrail devleti karşısındaki gerçekleştirdikleri direnişi takdir eden Ruhani, "Lübnan halkının bu rejim karşısında sergilediği direniş aonucunda, şimdilerde son teknoloji silahlara sahip olan İsrail rejiminin, Lübnan topraklarına saldırmak cesareti yoktur. Lübnan halkının, birlik ve beraberlik içerisinde bu direnişlerini devam etmleri ve düşmana, kendi topraklarına yan bakma izni vermemelerini diliyorum" dedi.

Ruhani sözlerini devamında ise bazı batılı ülkelerin, terör rgütlerine verdikleri desteğe dikkat çekerek, "Silahli terör örgütlerine destek vermek, batılı ülkeler tarafından başlatılan ve hala devam eden bir yanlıştır. Bu ülkeler, insanları öldüren bir terör örgütünün, bölgeye girmek için araç olamayacağını bilmelilerdir. İran İslam  Cumhuriyeti, bu örgütlerin bölgeden çıkarılması ve cinayetlerinin önüne geçilmesi düşüncesini savunmaktadır ve bu doğrultuda, tüm bölge ülkelerinin birlik olmaları gerekmektedir" dedi.

Semir Mukbil ise bu görüşmede İsrail dışında,terör rgütlerinin de bölgedeki düşman cephesinde olduunu söyleyerek, "Farklı ırklardan bir araya gelen Lübnanlıların tümü, terör ile mücadele konusunda aynı görüşe sahiplerdir ve Lübnan ordusu da bu konuda yeterli donanımlar ve hazırlığa sahiptir" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-10-2014 06:15 - 917 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım