Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rus Dışişlerinden Suriye Açıklaması
Tek yanlı silah bırakmak gerçek dışıdır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2012 14:40 - 980 Okunma

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov cumartesi günü yaptığı açıklamada, Batılı ülkelerin Suriye'deki stratejik çıkarlarını düşündüklerini, tek taraflı bir ateşkesi öngören çözümlere yönelik atmayı planladıkları adımlarda Suriye halkının isteklerini göz önünde bulundurmadıklarını belirtti.

 
Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGİMO) öğrencinin düzenlediği bir konuşmaya katılan Lavrov, ''Eğer Batı tek taraflı ateşkes üzerinde ısrar ediyor ve bundan vazgeçmiyorsa, o zaman ben de onların Suriye halkının isteklerini değil, kendi çıkarlarını gözettiklerini düşünürüm.'' dedi.
 
Lavrov, Moskova'nın iki tarafın da şiddet eylemlerine son vererek anlaşmak üzere masaya oturması gerektiğini düşündüğünün altını çizdi.

Lavrov, başkent Şam dahil olmak üzere birçok şehirde rejim karşıtı Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) karşı çatışmalara giren Suriye ordusunun geri çekilmesini beklemenin anlamsız olduğunu ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanı, bugün yaptığı açıklamada, ‘Batılı ve Arap ülkelerin, Esad’dan askeri güçlerine geri çekilme emri vermesini beklememeleri gerektiğini, böyle bir beklentinin saflıktan öteye gitmeyeceğini’ söyledi.

Lavrov açıklamasında, ‘Esad rejiminden silah bırakma gibi bir talepte bulunmanın Batılı ve Arap ülkelerin hakkı olmadığını” belirtti ve “Diplomatik ortaklarımız ilk olarak Esad rejiminin silahlarını susturması ve şehirlerden askerleriyle silahlarını geri çekmesini ve sadece bu talebin kabul edilmesi halinde muhalif güçlerden de aynısı talep etmeyi düşünüyorsa, bu tamamen işlemeyecek bir plana işaret eder” dedi.

 

Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde öğrencilerle bir araya gelen Lavrov, “Ya insanlar saf ya da bu bir tür provokasyon“ ifadesini kullandı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, “Rusya’nın Esad rejimini desteklemediğini ancak günlük şartlara göre politikalarını değerlendirdiklerini” ifade etti. 

Lavrov, “Suriye rejimine bakışınız ne olursa olsun, bugün şehirlerde çatışmalar yaşanırken sadece bir tarafın silahını bırakmasını düşünmeniz tamamen gerçek dışı bir durum... Suriye’de yaşananlarda rejime veya belli kişilere destek vermiyoruz... Politikalarımızı gerçekçi durumlar üzerinde kuruyoruz” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-09-2012 14:40 - 980 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım