Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya'dan ABD Eleştirisi
ABD adalet ve eşitlik temelinde diplomasiyi öğrenmeli
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 10:14 - 879 Okunma


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin diğer ülkelerle karşılıklı saygı, eşitlik ve adalet temelinde ilişkide bulunmayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya Televizyonu'na dün (10 Ocak) verdiği demeçte, ABD'nin dünyanın en büyük askeri, ekonomik ve mali gücü olmasına rağmen, gerçekte herhangi bir sorunu tek başına çözmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Lavrov, Obama'nın daha önce ifade ettiği gibi ABD'nin uluslararası ortaklık ve işbirliği aracılığıyla sorunların çözümünü arayacağını kaydetti.

Almanya'nın Münih kentinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'le bir araya geldiğini hatırlatan Lavrov, Biden'ın görüşmede yaptığı konuşmada, füze savunma sistemi ve Magnitsky Yasası gibi meselelerdeki görüş ayrılıklarına karşın, iki ülkenin çok sayıda konuda müşterek çıkara sahip olduğunu söylediğini kaydetti.

John Kerry'nin ABD Dışişleri Bakanlığı görevini devralmasını da değerlendiren Lavrov, Amerikan dış politikasında köklü değişiklik meydana gelemeyeceğini söyledi. ABD dış politikasının temellerinin kişilere dayanmadığına dikkat çeken Lavrov, "ABD küresel liderlik rolünü korumaya çalışacak, bu politika değişmez" dedi.

Lavrov ayrıca, önümüzdeki haftalarda Kerry'yle görüşme konusunda karşılıklı mutabakata vardıklarını, ancak görüşme zamanı ve yerinin henüz kesinleşmediğini de ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya'nın uluslarararası arenada öteden beri bağımsız bir dış politika izlediğini belirtti.

    Lavrov "Rusya Diplomatlar Günü" dolayısıyla bugün (10 Şubat) yaptığı konuşmada, karmaşık sorunlarla karşı karşıya bulunulan günümüz dünyasında, güven eksikliğine dikkat çekti. Lavrov, dünyadaki mevcut krizlerin, çatışmaların ve anlaşmazlıkların üstesinden gelmek için ortak çabaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Sergei Lavrov, çabaların, uluslararası yasalar temelinde yapılmasının önemini vurguladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 10:14 - 879 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım