Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya el-Yovm televizyonu açıkladı
Suriye ordusu Kusayr’ın yüzde 80’nini kontrol altına aldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2013 11:32 - 1862 Okunma

 Rusya el-Yovm televizyonu, Suriye ordusunun son bir haftada düzenlediği operasyonlarda Kusayr kentinin yüzde 80’inde kontrolü sağladığını bildirdi.

Fransız haber ajansı da Suriye ordusunun pazar gününden sonra Kusayr kentinin yüzde 10’luk bir kısmını daha silahlı gruplardan temizlediğini belirterek kentte temizlik yapılmayan sadece yüzde 20’lik bir bölüm kaldığını duyurdu.



Lübnan’ın Baalbek kenti ile Humus’u birbirine bağlayan ana güzergahın Suriye ordusu tarafından güvenli bölge ilan edildiğini hatırlatan AFP, kentin kuzey bölgelerindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.

Suriye ordusu, yaklaşık bir yıldır silahlı grupların merkezi haline dönüştürülen Kusayr’a geçtiğimiz hafta geniş çaplı operasyon başlatmıştı.
 

Öte yandan Irak Silahlı Kuvvetleri, Cumartesi sabahı başlayan şiddetli çatışmaların ardından dün Irak-Suriye sınır bölgesinin kontrolünü ele geçirerek Kaide örgütüne bağlı teröristleri ve onunla işbirliği yapanları ellerindeki Türk yapımı silahlarla yakaladı.



Irak güvenlik kaynakları, Irak güçlerinin Suriye-Ürdün sınırı civarındaki Batı Sahra bölgesinde nitelikli operasyonlarını sürdürdüğünü, Kaide artıkları ve Kaideyle işbirliği yapan terör gruplarına ağır darbe indirdiğini aktardı.

Güvenlik kaynakları, Kaide örgütüne bağlı 32 teröristi öldürmesi, aralarında 7 Kaide Emirinin bulunduğu 51 kişiyi tutuklaması ardından Bağdat-Suriye, Suriye-Ürdün arasındaki uluslar arası otoyolda güvenliği sağladığına işaret etti.

20130527-100409.jpgDiğer yandan Irak güçleri, iki sahra kampını çökerttiğini, el-Enbar çölünde “Deniz Kılıcı” olarak bilinen en büyük askeri kampı ele geçirdiğini bildirerek operasyonda içinde Türk yapımı silahların da bulunduğu iki cephaneliğin ele geçirildiğine dikkat çekti.

Irak Parlamentosunda Ulusal İttifak Grubundan Milletvekili Hüseyin el-Meraabi, Irak’ın Türkiye’ye yönelik sert ve kararlı bir tutum alması gerektiğini, Türkiye’nin Irak’taki tutumuna sessiz kalınamayacağını belirtti.

El-Meraabi, Türkiye’nin tüm Arap ülkelerinde endişe yaratmayı hedefleyen şeytani bir komplo ve planın parçası olduğunu söyleyerek meydanı boşaltıp Osmanlı devletinin saltanatını yeniden yaşatmak istediklerinin altını çizdi.

Irak Kürdistan İttifakı Parlamento Gurubu Milletvekili Muhsin el-Saadun ise, halkın tüm kesimlerini kapsayan Irak Ordusunun Irak’ın egemenliğini savunduğunu, il meclislerinin talebi üzerine ve kanun çerçevesinde güvenlik ihlallerine müdahale ettiğini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2013 11:32 - 1862 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım