Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şengül: Patriotlar İsrail'i koruma amaçlı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2013 16:21 - 1038 Okunma

  CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül Patriot füze rampalarının Türkiye’nin herhangi bir yerine yerleştirilmesini kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Çünkü Türkiye bundan 10 yıl öncesine kadar komşularıyla ilişkileri olağanüstü iyi olan, hatta bazı ülkelerle ticari alış-verişleri gerçekleştiren, bu konuda vize uygulamalarını bile kaldıran, bir dostluk anlayışı içindeyken bir anda komşularıyla savaşan ya da savaşmaya hazır bir ülke haline getirildi. Bu noktadaki benim düşüncem, bu Amerika’nın Büyük Orta Doğu Projesi’ni gerçekleştirme adı altında oradaki yeraltı zenginliklerini ele geçirme anlamında yürüttüğü faaliyetin bir parçasıdır.

Bu noktada Türkiye’nin stratejik öneminden dolayı Türkiye’yi açıkçası böyle bir oyunun içerisine çekmeye çalışıyorlar. Biz bunu gördüğümüz için Türkiye’nin o oyuna gelmesine gönlümüz de razı değil, müsaade de etmiyoruz. Ancak bir şey paylaşmak isterim ki, Patriot füze rampaları ilimiz Kahramanmaraş’a bugün ititbariyle geldiği halde henüz resmi kaynaklardan bizim nereye kurulacağına ilişkin bir bilgimiz yok. Adeta saklanarak, gizlenerek bu füze rampaları yerleştiriliyor. Bunun bir örneğini de 1991’de Irak Savaşı’nda yaşadık. İncirlik Havaalanı’na sözde savunma amacıyla çekiç güç yerleştirildi.

Gördük ki, Irak’ı bombaladı bombaladı geldi. Dönemin Hükümeti bunun altından kalkamayınca efendim, “Saddam Hüseyin bize Scud füzeleri fırlatacaktı” şeklinde bir politik söylemle olayı geçiştirmeyi çalıştı. Şimdi Patriot füze rampalarının da Suriye’nin kimyasal silah atacağına ilişkin bir söylemle yerleştirilmeye çalışılıyor. Kaldı ki, Suriye’ninkendi içsel sorunları yüzünden bir başka ülkeyle savaşacak gücü de yok, mecali de yok. Bu anlamda bu Patriot füze rampaları acaba İsrail’i koruma amaçlı bir düşünceyle mi Türkiye’ye yerleştiriliyor? Yoksa burada bizim bilmediğimiz bir Türkiye-Suriye savaşının dışında Tükiye’yi de içine alan bir İran-İsrail savaşına mı hazırlanıyoruz? Açıkçası, bunun tedirginliğini yaşamaktayız.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-01-2013 16:21 - 1038 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım