Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şeyh Hamit Turan Mezarı Başında Anıldı
Ehlibeyt Mektebi’nin Hadimi ve Zeynebiye’nin Hamisi, CABİR Kurucu Başkanı Merhum Şeyh Hamit Turan, 9 Şubat Cuma Namazı’nın ardından kabri başında dualarla anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2018 17:31 - 2857 Okunma

Geçirdiği ameliyat sonrası 1 yılı aşkın süre komada yatan ve geçtiğimiz yıl 10 Şubat’da Hakk’ın davetine icabet ederek ebedi hayata göç eden, Ehlibeyt Mektebi’nin Hadimi ve Zeynebiye’nin Hamisi Merhum Şeyh Hamit Turan’ın vefatının 1. yıl dönümünde 9 Şubat Cuma namazının ardından kabri başında Kur’an-ı Kerim ve mersiyelerle anıldı.

CABİR Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut CABİR’in kurucusu Merhum Şeyh Hamit Turan’ın kabri başında bir konuşma yaptı. Karabulut şunları söyledi. “Bu hak yoluna gönülden hizmet verip dünyaya veda eden cümle ulemamız ile birlikte bugün vefatının yıldönümü olan bu toplumun değerli alimi ve gerçekten gizli kahraman merhum Huccet'ul İslam vel Muslimin Şeyh Hamit Turan üstadımızı, büyüğümüzü her iki cihanın serveri olan  Al-i Peygamber ile haşır eylesin. 

Onların şefaatini, duasını, lütfunu bu büyüğümüzün kıyamet aleminde yüce rabbim sevdikleriyle lütuf buyursun. Mezarı başında bu kalabalıkta toplum ve alimler olarak aklımdan şöyle cümleler geçti Kur’an-ı Kerimde iki yerde geçer Şeyh Hamit Turan’ın biz meslektaşlar ve siz cemaatler olarak  sorsak sen bu aleme veda ettin beklentin ne olur diye, Hz. Yakup (a.s) ilahi Peygamber’di bütün enfaatlerini toplayıp başına dünyaya veda ediyor bir oğlu da Peygamber idi Hz. Yusuf (as) Hz. Yakup diyor ki ben sizi İslam’a ve İslamı yaşamaya davet ediyorum. Şeyh Hamit Turan İslam davasının mücadelesini veren bir rehberdi. Şeyh Hamit Turan hepimiz için arkadaşlığı öte bizlerin abisi idi.

O bizim için bir abi idi. Yol göstericiydi. Toplum içerisinde çok iyi bir önderiydi. En önemli vasıflarından biri ben kendim şahidim kendisiyle beraber çalıştığımızda ve yolculuk esnasında gerçekten kibir yoktu çok mütevaziydi. Zerre kadar kendisini arkadaşlarından üstün değil her zaman aşağı gören bir büyüğümüzdü. Allah davasının verdiği Hz. Hüseyin (a.s) yolunda daim eylesin.

Allah davasını verdiği Peygamber’in yolunda beraber eylesin. Allah bu davanın yine öncüleri olan bu mecliste bulunan değerli ulemalarımıza da bu hak davayı inançla, azimle, ihlasla sürdürmeye siz değerli cemaatimize ve milletimize bu hak davayı bize emanet bırakan Şeyh Hamit Turan hocamıza Allah rahmet eylesin. Başta akrabalarına ve tüm cemaatimize sabırlar versin inşallah.” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2018 17:31 - 2857 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım