Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Siyonist İsrail katliamı sürüyor
4 günde 100 Filistinli öldü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2014 17:40 - 884 Okunma

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği askeri operasyonda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 100’e yükseldiği bildirildi.

RIA Novosti’nin verdiği habere göre Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşret Kudra, “İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 100’e, yaralıların 680’e yükseldi. Saldırıların son kurbanları, Al-Bureyc mülteci kampında iki kişi oldu. İkisi de belediye çalışanıydı. Belediyeye ait araçlarında öldürüldüler” dedi.

İsrail’in dördüncü gününe giren “Koruyucu Hat” operasyonu kapsamında Gazze’ye hava saldırıları düzenleniyor. Saldırıların hedefinde, İsrail’in güney ve merkezine roket saldırılarına ara vermeden devam eden Hamas ve diğer Filistinli örgütlerin aktivistlerinin evleri yer alıyor.

Gazze’den yapılan roket saldırılarının devam etmesi ve fırlatılan füze sayısının bini aşmasına rağmen İsrail’de ölen yok. Bugüne kadar sadece iki kişi ağır yaralandı.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, "Hastaneye getirilen şehitlerin büyük çoğunluğu kömürleşmiş ve parçalanmış şekildeydi" dedi.

İsrail'in yıkıcı etki yapan büyük silahlar kullandığını belirten Kudra, tedaviye alınan yaralıların ilk müdahalelerinde kullanılan silahların ne kadar korkunç olduğunun ortaya çıktığını dile getirdi. Kudra, "Gazze'ye yönelik son iki savaşta da İsrail uluslararası kanunlara göre yasaklanmış silahlar kullandı. Bu ölümcül silahlar karşısında yeni bir katliamla karşı kaşıyayız" diye konuştu.

Kudra, uluslararası hukuk kuruluşlarını Filistinlilere yönelik işlediği suçlar ve hak ihlalleri sebebiyle İsrail'in yargılanması için harekete geçmeye çağırdı.
"Kalp hastaları fotoğraflara bakamıyor"

Bölgeden alınan bilgiye göre; İsrail'in saldırılarının ardından bölgeye giden kişiler, tanınmaz hale gelen, kömürleşmiş cesetlerle karşılaşıyor.
Cesetlerin yandığı, bazı uzuvlarının koptuğunu kaydeden Gazzeliler, İsrail savaş uçaklarının "yangın bombaları" attığını iddia ediyor.

Sosyal medya üzerinden, saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazzelilerin fotoğraflarının paylaşılması, olayın boyutunu gözler önüne sererken, fotoğraflara "kalp hastalarının" bakmaması tavsiye ediliyor.

Tıpkı kimyasal saldırılara maruz kalanlarda olduğu gibi parçalanan ve yanmış Filistinlilere ait fotoğraflara "soykırım" yorumları yapılıyor.
Gazzeli doktorlar da yaralıların çoğunun kemiklerine kadar yanması sebebiyle uzuvlarını kesmek zorunda kaldıklarını aktardı. Doktorlar, saldırı sonucu hastaneye gelenlerin durumunun, "uluslararası olarak yasaklanmış silahların kullanıldığına kesin delil olduğunu" kaydetti.
"İsrail sivilleri hedef alarak uluslararası anlaşmaları hiçe sayıyor"

Öte yandan Mizan İnsan Hakları Merkezi Müdürü İsam Yunus, İsrail'in savaş suçu işlediğini vurgulayarak, "İsrail sivilleri hedef alarak uluslararası anlaşmaları hiçe sayıyor" dedi.
Yunus, "Kadın, çocuk herkesin hedef alındığını, yanmış, parçalanmış cesetleri görüyoruz. İnsanlığa karşı işlenen bu saldırılar İsrail'in suçlanması için apaçık delillerdir" ifadelerini kullandı.

Yunus, İsrail'in işlediği suçlar sebebiyle yargılanması için uluslararası toplumun harekete geçmesini talep etti.
İsrail'in pazartesi gününden bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 49'a, yaralananların 450'ye yükseldiği bildirilmişti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Muhammed Ebu Hudayr adlı Filistinli çocuk 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü.

Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adıyla pazartesi günü operasyon başlattığını duyurmuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2014 17:40 - 884 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım