Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Son dünya iklim raporundan çarpıcı ayrıntılar
İnsanlığı bekleyen tehlike
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2014 13:31 - 1222 Okunma
 İnsan faktörünün yol açtığı iklim değişikliğinin olumsuz etkileri tüm kıta ve denizlerde görülüyor. Ancak bu etkilerin daha da kötüleşmemesi insanoğlunun ileride atacağı adımlara bağlı.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) tarafından yayımlanan son dünya iklim raporuna göre, iklim değişikliği milyarlarca insanın sağlığı, ekonomik görünüm ve aynı zamanda gıda ile su tedariki konusundaki tehlikeleri daha da ciddi hale getiriyor.
 
Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin eş başkanı Christopher Field, iklim değişikliğinin risk yönetimi açısında büyük sorunlar teşkil ettiğini belirtti.
Oxfam adlı yardım örgütünden Tim Gore, "Rapor ve mesaj açık: İklim değişikliğinin gıda temini üzerindeki etkileri tahmin edilenden çok daha kötü olacak“ dedi.
 
Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli ilk kez, hava koşullarında aşırı değişikliklerin gıda maddesi fiyatlarını artıracağını da kabul etti. Gore, “Emisyon oranlarının azaltılması konusunda hızlı hareket edilmezse herkesin yeterli gıdaya ulaşması hedefine varılamayacak“ dedi.
 
‘Yoksulluk artabilir'
 
Raporda, küresel ısınmanın pek çok bölgede hasadın zarar görmesine ve çok sayıda sel baskınlarına sebep olduğu kaydedildi. Aynı zamanda yoksulluk ve ekonomik risklerin de şiddet dolu çatışmalar dolayısıyla artabileceği ifade edildi. Ayrıca küresel ısınma eğiliminin çok açık olduğu ve bazı sonuçlarının birden fazla nesli etkileyeceği belirtildi.
 
Sıcaklıkların 21'inci yüzyıl sonuna kadar yüzde 0,3 ila 4,8 derece arasında artacağını öngören rapora göre, en düşük tahmin olan yüzde 0,3'lük ısınma oranına yalnızca hükümetler büyük oranda karbondioksit salınımını azalttığı zaman ulaşılabilecek.
 
Pek çok hükümet, yenilenebilir enerjilere milyarlarca dolar yatırmadan önce iklim değişikliğine dair kesin bilimsel raporlar talep ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-03-2014 13:31 - 1222 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım