Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sonunda Doğru Yola Geldiler
D8'ler aktif olsaydı Irak ve Suriye bu halde olmazdı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-11-2012 14:19 - 996 Okunma

   Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, İran'da düzenlenen iki günlük Suriye konusundaki toplantıdan döndüğü Ankara'da, program ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İslam ülkelerinde yaşanan sorunlarını çözümü için D-8'lerin aktif olarak harekete geçirilmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, Suriye ve Gazze için D-8'lerin İslam Barış Gücü oluşturması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği toplantıda konuşan Kamalak, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade ederek, Suriye konusunda Türkiye'nin takındığı tavrı da eleştirdi. Kamalak, bu güne kadar Suriye'de 50 bin kişinin öldüğünü 2 milyon 500 bin insanın mülteci konumuna düştüğünü de altını çizerek, "Silahlar susmalı dil konuşmalı, silahlar durmalı söz konuşmalı. Tıpkı açlık grevlerinde olduğu gibi" dedi.
Fincancı dükkanına giren fil

Açlık grevlerinde hükümetin soruna yaklaşım tarzı için teşekkür ettiklerini söyleyen Kamalak, "Açlık grevlerinin sonlanması için hükümetin ortaya koyduğu diyalog için hükümete teşekkür ediyoruz" dedi. Kamalak, "Öte yandan hükümet dış politikada filin fincancı dükkanına girmesi gibi her şeyi kırıp döküyor. Kırıyor, döküyor, eziyor. Dışarıda da yapıcı bir üslup kullanılmalı. Eğer böyle olsaydı Suriye'de ölen 50 bin kişiden kimse ölmezdi" diye konuştu. İran'daki konuşmasında öneriler dile getirdiklerini söyleyen Kamalak, öncelikle Suriye'de silahların durdurulması gerektiğini ifade etti. Kamalak, "Öncelikle çatışan tarafları barışa davet etmemiz gerekiyor. Türkiye, İran, Pakistan ve Mısır'dın oluşan bir Barış Heyeti oluşturulması gerekiyor.

D-8 bünyesinde İslam Barış Gücü oluşturulmalı. İslam ülkeleri bütün bunları yaparken asla ve asla NATO'dan medet ummamalıdır. Bunları öneri olarak sunduk. İnşallah bu kan en kısa sürede durur. Bir olmamız bir araya gelerek, Müslümanların can ve mal güvenliğini korumamız için İslam Birliği'ni kurmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Aklın yolu bir

Gazetecilerin bir sorusu üzerine ise Pakistan'da düzenlenen ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı D-8 toplantısını değerlendiren Kamalak, aklın yolunun bir olduğunu ifade etti. Kamalak, "Aklın yolu birdir. İktidar dönüp dolaşıp geldiği yere baktığımızda Milli Görüş'ün işaret ettiği yola geliyor. Daha öncede biz eğitim sistemi ile ilgili zorunlu eğitimin 4 4 3 şeklinde olmasını teklif etmiştik. Hükümette küçük bir değişiklikle bunu yaptı.

Başbakan'a teşekkür ediyoruz. Doğru yola gelene, gerçeği görene elbette teşekkür ederiz. Mevlana ne diyor 'Her neysen yine gel' diyor. Hatta 'bin defa tövbeni bozmuşsan yine gel' diyor. Çünkü Saadet kapısı ümitsizlik kapısı değildir. İnsanları huzura, barışa çağıran samimiyet ehlinin oluşturduğu bir topluluktur Saadet Partisi. Geç de olsa bu yola yönelmiş olması sevindirici bir durum. Tek çözüm yolu budur. AK Parti hükümeti D-8'leri geliştirmiş olsaydı bu gün hiçbir İslam ülkesinde kan akmazdı" dedi.

"D-8'lerin aktif olarak bu gün olsaydı, İslam ülkelerinde sorunlar olmazdı, Irak'ta Suriye'de yaşananlar olmazdı. Gazze'de yaşananlar olmazdı" diyen Kamalak, bu şekilde İsrail'in etrafının boşaltıldığını söyledi. Kamalak, "Eğer böyle olsaydı İsrail'in etrafı boşalmazdı. Saddam'ın Irak'ı mı güçlü kuvvetliydi, parçalanan Irak mı güçlü kuvvetli. Kendi içerisinde birlik bütünlük sağlamış olan Suriye'mi İsrail için bir tehditti. Şuan canı derdine düşmüş Suriye mi?" diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-11-2012 14:19 - 996 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım