Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Süper Güç Felç Oldu
Sandy'nin faturası 45 milyar dolar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-10-2012 08:24 - 870 Okunma

Süper fırtına Sandy kıyı bölgelerini 5-6 metreye varan dev dalgalarla döverken bir çok bölgenin sular altında kalmasına yol açtı.

 BM Basın Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, salı gecesi Sandy adı verilen büyük kasırga sonrası şehrin felç olması nedeniyle üç gündür BM’nin New York’taki genel merkezine ulaşılamıyor.

BM’nin 31 Ekim’deki tüm görüşme ve oturumları iptal edildi. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in internet sitesi de çalışmıyor.

Yetkililerin verilerine göre, Sandy kasırgası nedeniyle tüm eyaletlerde en az 48 kişi hayatını kaybetti. New York’ta toplu taşıma araçları çalışmıyor. Karsırgadan dolayı en büyük zararı sel nedeniyle metro gördü. Ülkenin 17 eyaletinde 8 milyondan fazla binanın elektrik hatları kesildi. Bunların yaklaşık 2 milyonluk kısmı New York’ta bulunuyor.

Financial Times gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey doğu kıyılarında büyük yıkıma yol açan Sandy fırtınasının ekonomiye de ağır darbe vurduğunu yazıyor.

Gazeteye göre ABD ve Kanada'da en az 40 kişinin ölümüne neden olan fırtına milyarlarca dolarlık kayba yol açtı.

Sekiz milyon kişiyi elektriksiz bırakan Wall Street ve Manhattan'ın bazı bölgelerinde su baskınlarına neden olan fırtına yüzünden iki gündür kapalı olan New York borsasının bugün açılması planlanıyor.

Ancak Daily Telegraph'a göre New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, kentin tümüne elektrik verilmesinin en az üç, metronun tekrar çalışmaya başlamasının da dört gün alabileceğini açıkladı.
‘Fatura 45 milyar dolara çıkabilir’

Guardian ise fırtınanın Amerikan ekonomisine maliyetinin 45 milyar doları bulabileceğini, bu rakama zararın yanı sıra, iş kayıplarının da dahil olduğunu belirtiyor.

Sandy fırtınasının geçen yılki Irene kasırgasından daha büyük bir yıkıma yol açtığına dikkat çeken gazete, gerçek bilanço için iki hafta beklemek gerekeceğini ancak felaketin yılın son çeyreğinde, Amerikan ekonomisinin yakaladığı büyüme ivmesine sekte vurabileceğini kaydediyor.

Guardian felaketin 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine olası etkilerini de değerlendiriyor.

New York valisi Andrew Cuomo elektrik şebekesini çökerten ve tünellerin kapanmasına neden olan su baskınlarıyla ilgili olarak yeterince hazırlık yapılmadığını söylerken, Guardian Başkan Barack Obama'nın felakette gösterdiği performansın övgü aldığını aktarıyor.

Gazete, Obama'nın rakibi Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'nin fırtına nedeniyle ara verdiği seçim gezilerine tekrar başlayarak risk aldığına dikkat çekiyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-10-2012 08:24 - 870 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım